Thursday, February 19, 2009

jom ke Pesta Buku Antarabangsa KL 2009









Date: 17th - 26th April 2009
Mon - Thurs: 10.00AM to 7.00PM
Fri - Sun & Public holidays: 10.00AM to 9.00PM
Venue: Putra World Trade Centre (PWTC), Kuala Lumpur, Malaysia


hehehe walaupun lambat lagi..tapi nie mmg event yang aku tunggu2 setiap tahun.. sungguh2 tak sabar.. kalau thn lps 1st day lagi dah terpacak kat PWTC tu.. tahun nie pun ingat nak buat benda yang sama.. cuma kali nie nak amik cuti dan driving ke sana.. sbl nie aku pegi naik LRT atau parking kereta kat sekolah husband..kali nie nak parking dekat skit almaklumla time tu dah 8 bln..hehe..

so wishlist tahun nie apa ya..rasanya thn nie takmo la jln byk2 round sana sini..cuma nak pergi ke booth yang ada dlm wishlist ja.. disebabkan ada 2 bln lagi..aku nak buat wishlist dr sekarang la.. sementara tak busy nie.. maybe balik nnt kena update database buku/magazine yang ada takut terbeli 2 kali.. sbb aku nie pantang nampak buku yang ada diskaun..nnt nak aje beli..tgk2 dah ada kat umah..

ok nie yg dah terbayang di kepala..maybe wishlist nya akan jd lg panjang..takpe gaji bln 3 boleh allocate utk buku.. :)

1. nak sambung langganan Pa&Ma
2. nak pilih Impiana yang menarik & belum ada

3. booth Creative Enterprise

- Buku-buku Fatinilam Sari (yg belum ada dlm koleksi)
- Tanah Andriyana : Noor Suraya
- Keranamu Ain : Noor Suraya
- Biru Ungu Cinta : Noor Suraya
- Rindunya Kian Membara : Noor Suraya

(sebabnya aku mmg suka hasil karya dua2 penulis nie.. )

4. booth Alaf 21

-Selagi Ada Dia : Aisha Sofea (terbaru belum beli, maybe dia ada di sana boleh mintak sign sekali)













-Bagaikan Puteri : Ramlee Awang Murshid
-Cinta Sang Ratu : Ramlee Awang Murshid














(aku suka jalan cerita yg unik dan tidak stereotype)


5. booth Jemari Seni Publishing


untuk Jemari Seni Publishing, aku cuma pernah beli buku Surat Ungu Untuk Nuha di KLIBF thn lps, tu satu percubaan, jd thn nie boleh la menambah koleksi buku2 kak Noor Suraya yang belum ada.. nie antara yang dlm senarai..


-Zahrah de Tigris : Khairyn Othman
-Panggil Aku Dahlia: Noor Suraya
-5 Tahun 5 Bulan : HLovate
-Tunas : Hlovate
-aA + bB : Hlovate
-Rooftop Rant : HLovate


(Aku nak buat koleksi buku HLovate sbb tulisannya lebih kurang Ahadiat Akashah..
)

6. booth yg jual buku kanak2 especially yg hard cover & interaktif..anak2 sgt suka..


7. booth yang jual majalah kanak2, anak2 suka nie..



-Ayat-Ayat Cinta
(ketinggalannya aku, walaupun dah tgk movie) - booth Al Hidayah













-Ketika Cinta Bertasbih 1 & 2











p/s: untuk ketiga-tiga buku nie ada sape2 boleh bgtau booth mana yg jual? sbb masa KLIBF thn lps tak jumpa booth nya..


so far itu saja..(itu saja?) yang sku plan nak beli.. dan harap-harapnya masih larat time tu.. :)

4 comments on "jom ke Pesta Buku Antarabangsa KL 2009"

CT on 1:53 PM said...

waaaaa panjangnye wishlist buku nieta...:) bagus sungguh kut rumah dekat bleh kami pinjam...;)

puterikiut on 3:14 PM said...

hehehe..tu pun yg terpilih saja.. kalau nak ikutkan nafsu beli buku rasa cam nak beli sume.. tapi kena bg priority dulu..takpe thn dpn tambah lagi..hehe

aida on 4:04 PM said...

buku-buku pak habib boleh dicari di booth publisher al-hidayah...

puterikiut on 5:23 PM said...

ok tq aida for the info..

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez