Monday, May 22, 2006

kisah mengidam

5 comments
ish lama sungguh aku tak update blog.. jangan kan nak update.. nak bukak blog2 lain pun tak sempat sekarang nie... masa ku begitu padat.. byk sgt kerja semenjak dua menjak nie.. meeting kat menara pun makin kerap..especially sejak bos aku tak sihat nie.. bos aku patah jari waktu gi team building hari tu.. dpt mc 3 minggu... so ada la jugak meeting yg aku kena ganti dier.. ade gak yg melopong..almaklumla dah la baru kat unit nie pastu kena masuk meeting yg tak penah aku masuk... ape2 pun aku suke gak sbb tambah pengalaman & pengetahuan.. byk gak la hal ehwal business control yang aku tau lebih awal dari yg lain.. kire kitorang nie mcm HR kpd unit la kan.. hehe...tapi yang tak tahannya bile kena gi menara... aduh nak naik lrt takut pitam... nak bawak keter susah parking.. nak naik cab susah nak dapat cab yang nak balik kl.. last2 aku bwk keter parking kat tepi jalan dah nak sampai jln kuar federal highway dah... nak parking punye psl..

aku sekang nie tgh bz prepare utk audit 2 hari lagi.. aduh pening woooo.. apetah lagi baaaaanyakkkkk sangat file yg missing lps org terdahulu kuar... tak tau la dia simpan kat mana.. pending tu toksah cakap la.. ade yg dari zaman 2 generasi gm dah bertukar tapi file tak update.. aduhhhhh takutnye kalau kena CAR nnt.. malu woooo... prestasi tu...

nie rehat sekejap.. kepala tgh berat... selalunya aku datang awal2 pagi terus ngadap keje sbb aku nak siapkan seawal mungkin.. almaklum la jadual ibu mengandung nie lain skit... lps je siap keje2 urgent terus gi rehat kat surau (kat sblh je)... time nie la nak rehat dan melarikan diri dari aircond sejuk... aku sangat tak tahan sejuk.. apetah lagi bila dah ngandung.. dari ngandung dini dulu lagi.. mmg aku kena bawak sweater 2 helai.. plus stokin.. sweater tu sehelai utk selimut masa berehat2... nak buat macam mana kan nak tutup aircond org lain panas..

eh dah kuar topik pulak.. topik asal tak sentuh lagi... kalau sebut pasal ngidam.. byk jugak yg aku tingin nak makan tapi yg ada dpn mata tak lalu... cthnye nasik baru la improve skit makan selang sehari... itupun kena pilih lauk yg aku bekenan jer.. yg jadi mangsanya hubby la.. nak kena masakkan... tapi tu pun byk lagi benda yg aku tingin nak makan tapi susah dapat kat kl.. hari tu plan taknak balik kg cuti sekolah nie sbb tak larat..tapi nampak gayanya macam kena ubah plan je.. lagipun rasa dah lama tak balik kampung.. 3 bulan lebih dah... byk sgt masakan mak yg aku tingin nak makan.. contohnye nak makan gulai telur ikan yang bulat2 tu... pastu tingin nak makan pulut dakap (pulut dlm daun pisang berinti pisang)..pastu nak makan lepat yg mak buat..pastu nak makan nasik kandaq kat perlis..pastu nak makan nasik lemak 50sen..aduh sedapnye.. nie yang tak sabo nak balik kampung nie.. tu belum dikira tingin nak makan biskut raya.. (wanie.. taknak buatkan tart utk aku ke..hehe)

ish kalau citer bab makanan nampak mcm aku nie kuat makan je kan.. padahal apa pun tak lalu.. hopefully nnt balik kampung bila dah dapat makanan2 tu boleh makan byk2...

tu je kot update utk hari nie..

Tuesday, May 2, 2006

gaji dan bonus bulan nie..

3 comments
bila ingat2 psl bonus thn nie.. nampaknya belum bersentuh... termasuk lah gaji 26 hb hari tu... masih belum bersentuh jugak... hehehe (macam best je) padahal kad ATM aku buat hal.. nak keluar duit tak boleh.. nak pergi bank buat kad baru tak larat la pulak.. nak jalan kaki mmg aku tak larat/mampu.. bayangkan la nak jalan naik tangga umah tu pun termenggah2... kalau nak gi kantin tu kena berehat dulu..kalau tak rasa nak pitam.. apatah laginak jalan kaki lintas jalan gi bank... kang campo dengan cuaca panas terik tu lain pulak jadi nya...

ingat bonus kali nie.. selain nak bayar hutang kad kredit.. nak bagi kat mak ayah skit.. ngan kakak2 ku.. saja nak bagi merasa duit bonus ku.. selama nie aku bagi kat anak2 sedare je.. kali nie ape salahnye bagi kat kakak2 ku yang sungguh banyak berjasa.. walaupun skit sekurang2 nya tanda ingatan..betul tak? semoga thn dpn dapat lagi byk.. leh belanja lagi ramai org.. insyaAllah.. :).. nak bayar road tax keter + insurance.. pastu nak simpan skit... kali nie nak disiplin kan diri tanak shopping.. (dah 2 bln tak kuar shopping sbb tak sihat.. cuti pun dok umah je).. nanti nak kena simpan budget utk shopping barang baby baru lak.. lambat lagi kot.. eee tak sabarnye nak shopping baju2 comel.. :)

happy birthday my darling husband..

3 comments
Happy Birthday suamiku... semoga dipanjang kan umur.. dimurahkan rezeki.. memperoleh kejayaan dunia dan akhirat... 1 may.. semua org cuti.. menyambut kelahiran mu.. hehehe.. maaf tahun nie kita celebrate di rumah saja.. memandangkan keadaan kesihatan ku yang masih tidak mengizinkan.. begitu juga kesihatan Dini.. (Dini demam teruk sangat sepanjang 4 hari cuti)... bila ku tanya.. "abang nak hadiah apa tahun ni? " dia jawab.. dia tak nak hadiah.. cukuplah dengan melihat aku kembali sihat seperti sedia kala... (terharu sangat masa tu.. walaupun sudah timbul di fikiran hadiah yang bakal ku beli.. tetap akan di beli).. abang.. thanks sebab selama nie sungguh menjaga kami berdua.. terutama di saat2 kesihatan ku begini.. cuma mampu terbaring di rumah... semoga kesihatan ku kembali pulih selepas nie... insyaAllah...

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez