Monday, May 22, 2006

kisah mengidam


ish lama sungguh aku tak update blog.. jangan kan nak update.. nak bukak blog2 lain pun tak sempat sekarang nie... masa ku begitu padat.. byk sgt kerja semenjak dua menjak nie.. meeting kat menara pun makin kerap..especially sejak bos aku tak sihat nie.. bos aku patah jari waktu gi team building hari tu.. dpt mc 3 minggu... so ada la jugak meeting yg aku kena ganti dier.. ade gak yg melopong..almaklumla dah la baru kat unit nie pastu kena masuk meeting yg tak penah aku masuk... ape2 pun aku suke gak sbb tambah pengalaman & pengetahuan.. byk gak la hal ehwal business control yang aku tau lebih awal dari yg lain.. kire kitorang nie mcm HR kpd unit la kan.. hehe...tapi yang tak tahannya bile kena gi menara... aduh nak naik lrt takut pitam... nak bawak keter susah parking.. nak naik cab susah nak dapat cab yang nak balik kl.. last2 aku bwk keter parking kat tepi jalan dah nak sampai jln kuar federal highway dah... nak parking punye psl..

aku sekang nie tgh bz prepare utk audit 2 hari lagi.. aduh pening woooo.. apetah lagi baaaaanyakkkkk sangat file yg missing lps org terdahulu kuar... tak tau la dia simpan kat mana.. pending tu toksah cakap la.. ade yg dari zaman 2 generasi gm dah bertukar tapi file tak update.. aduhhhhh takutnye kalau kena CAR nnt.. malu woooo... prestasi tu...

nie rehat sekejap.. kepala tgh berat... selalunya aku datang awal2 pagi terus ngadap keje sbb aku nak siapkan seawal mungkin.. almaklum la jadual ibu mengandung nie lain skit... lps je siap keje2 urgent terus gi rehat kat surau (kat sblh je)... time nie la nak rehat dan melarikan diri dari aircond sejuk... aku sangat tak tahan sejuk.. apetah lagi bila dah ngandung.. dari ngandung dini dulu lagi.. mmg aku kena bawak sweater 2 helai.. plus stokin.. sweater tu sehelai utk selimut masa berehat2... nak buat macam mana kan nak tutup aircond org lain panas..

eh dah kuar topik pulak.. topik asal tak sentuh lagi... kalau sebut pasal ngidam.. byk jugak yg aku tingin nak makan tapi yg ada dpn mata tak lalu... cthnye nasik baru la improve skit makan selang sehari... itupun kena pilih lauk yg aku bekenan jer.. yg jadi mangsanya hubby la.. nak kena masakkan... tapi tu pun byk lagi benda yg aku tingin nak makan tapi susah dapat kat kl.. hari tu plan taknak balik kg cuti sekolah nie sbb tak larat..tapi nampak gayanya macam kena ubah plan je.. lagipun rasa dah lama tak balik kampung.. 3 bulan lebih dah... byk sgt masakan mak yg aku tingin nak makan.. contohnye nak makan gulai telur ikan yang bulat2 tu... pastu tingin nak makan pulut dakap (pulut dlm daun pisang berinti pisang)..pastu nak makan lepat yg mak buat..pastu nak makan nasik kandaq kat perlis..pastu nak makan nasik lemak 50sen..aduh sedapnye.. nie yang tak sabo nak balik kampung nie.. tu belum dikira tingin nak makan biskut raya.. (wanie.. taknak buatkan tart utk aku ke..hehe)

ish kalau citer bab makanan nampak mcm aku nie kuat makan je kan.. padahal apa pun tak lalu.. hopefully nnt balik kampung bila dah dapat makanan2 tu boleh makan byk2...

tu je kot update utk hari nie..

5 comments on "kisah mengidam"

yatipruzz on 10:19 AM said...

kak nieta, mkn bebyk sementara bley mkn ni, nnt dah pantang kena control hehe

pruz suke giler pulut dakap mak dia buat...feveret dia tuh!

puterikiut on 12:55 PM said...

yati : emmmm sedapnye

mardhiah12 on 12:36 PM said...

kak nieta, ngidam makan apa? dulu waktu ngandung afif, tak terliur makan makanan sendiri. rajin masak tp biasa jer, kalau org lain masak on jer, hehe. nasib baik tak mengidam makan daging kijang jer :P

puterikiut on 9:14 AM said...

mardhiah12 : kak nieta ngidam mcm2.. (spt disenaraikan di atas) hehehe.. nie tgh tu nggu masa nak balik kampung nak makan mcm2...

Hany FF on 11:56 AM said...

hoho..kak nieta. macam tu lah bila pregnant nih. nak makan macam2...tapi, bila dah depan mata. sikit je jamahnyer.

moga sihat selalu.

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez