Tuesday, July 26, 2005

karnival membeli belah sudah bermula..

3 comments
puas aku fikir nak tulis pasal apa hari nie.. hari nie aku dah berkerja dengan effective sekali dari pagi lagi.. pastu lepas kan penat dengan bukak2 blog kawan2.. tapi tak byk yg update blog..fotopages pun takde yg update.. agaknya org lain tak ada byk masa terluang mcm aku..hehehe

ermmm dah lama aku tunggu masa nie.. karnival membeli belah... terasa mcm nak shopping baju raya untuk dini.. raya bulan 11 kan.. time tu dini dah setahun 1 bln.. (bday dini sehari sebelum pose)tapi kan raya nanti bukan dlm cuti sekolah.. so mesti balik kg kejap je.. uwaaaa!!!... rasanya nie la masanya nak beli baju raya dini.. sementara ada SALE nie.. time nie la aku nak survey kat shopping2 complex.. mana yg bekenan di hati... smlm aku dah gi JUSCO.. tak byk baju yg menarik hati.. ingat minggu nie nak gi SOGO lak.. pastu nak gi MIDVALLEY.. maybe minggu dpn.. rasanya kali nie nak try beli baju yg terang skit.. sebelum nie byk baju dini kaler lembut2.. wahh bile dah setahun mesti byk choice baju.. hopefully time tu dini dah leh berjalan.. ermm mungkin kali nie boleh beli seluar jeans.. atau skirt jeans.. pakai dgn t-shirt..tak sabar nak tgk dia pakai baju kurung..hehehe..

bercakap pasal raya.. puasa dah nak dekat.. opppsss puasa belum habis ganti lagi.. ada lagi 16 hari... almaklumla aku kena ganti puasa sebulan.. masa bersalin dini dulu seminggu sebelum puasa.. nampaknya kena tambah motivasi lagi nie nak habiskan cepat2 puasa yg berbaki tu.. tapi yg bestnyer kalau puasa tayah masak.. balik opis my beloved hubby akan tanya nak berbuka apa hari nie.. pastu dia akan masakkan apa yg aku tingin hari tu... Alhamdulillah..

Friday, July 22, 2005

penantian itu satu penyiksaan Part II

0 comments
ermmm nampaknye penantian aku dah berakhir... berakhir dengan berita yg menyedihkan ..uwaaaaa... rasa mcm nak meraung.. nak marahhh...nak ngamukkkk.. sumer ader.. tapi control control...sabarrrrrrrrr

tiba2 smlm bestfriend aku tu ckp dah ader org report duty kat tempat dia.. aik? mcm mana leh ader org report duty? kata aku dapat? confuse kitorang jap... so time tu kitorang buat andaian sendiri la.. agaknya yg bagitau aku dpt tu salah org kot.. sebenarnya dia yg dpt bukan aku.. betul ke mcm tu? kalau la andaian kitorang tu betul..sungguh tak adil.. dan sungguh tak patut....

ptg tu kebetulan aku ada meeting kat mxx.. dan aku ke ofis bestfriend aku tu.. (yg sepatutnya bakal ofis ku jua.. uwaaa) .. terus AGM kat situ gi jumpe aku.. dia cakap.. (dgn sedihnya) "You tak dpt la.. sbb HR dah call tmpt u tapi dept u tak lps..." time tu aku mmg tak tekejut sbb member aku tu dah bagitau awal2... tapi time tu mmg geram gila kat bos2 aku yg sungguh tidak memahami aku.. penting sangat ke aku kat sini sampai taknak lps aku.. bukak je la interview..mesti ramai yg nak join.. bukan senang aku nak dpt tmpt kosong kat luar... aku bukan sedih lagi.. aku marah sangattttttt.. jgn harap la aku nak bermotivasi keje lepas nie...

anyway tahniah kpd yg dpt ganti aku kat tmpt baru tu.. dah rezeki dia.. sekarang nie aku terpaksa menunggu plan B lak.. aku nak transfer unit.. benci benci benci

Thursday, July 21, 2005

penantian itu suatu penyiksaan Part I

0 comments
salams... dah lama jugak tak update blog.. nak kata sibuk tak la sibuk sangat cuma tak byk idea nak mengarang..

dlm minggu nie mmg aku malas gile nak keje.. mmg dah tak bermotivasi langsung.. sekarang nie aku mmg menunggu masa utk posting.. either ke luar department skrg nie ataupun ke unit lain.. yg pastinya kemungkinan besar mmg aku takkan buat sales lagi ... Alhamdulillah.. aku mmg tak suka buat sales.. aku mmg tak suka outstation byk2.. especially bila dah berfamily.. mmg kalau boleh taknak outstation luar dari kl...

actually last week aku ada interview ke satu dept nie kat menara.. tapi yg bestnya kalau aku dpt gi dept nie dpt la aku kejer satu opis ngan bestfriend aku yg sorang tu.. ish tak dapat bayangkan kalau satu dept ngan dia.. boleh la jadik mcm kat mmu dulu ek..

Alhamdulillah aku berjaya dlm interview tu.. lagipun ada 3 candidate je time tu.. tapi yang problem nya sekang nie bos aku lak tanak lepas... slps puas memujuk.. dia cakap tunggu je la keputusan mgt dept aku.. yg pasti dia dah xplain kat diorang.. so sekang nie aku masih menunggu.. menunggu dan menunggu...

takpe la kalau tak dpt pun.. yg penting lps re-org nie insyaAllah aku bukan dlm group Sales lagi...

kat bawah nie gambar2 dini masa aku malas nak buat keje.. kebetulan bos pun takde kat opis..hehehe





Tuesday, July 12, 2005

ubat gemuk?

11 comments
sebenarnya problem nie dah lama dah.. since aku keje.. tapi makin hari makin teruk pulak..

dulu masa aku blaja .. aku takde la kurus kering mcm sekarang nie.. tak caya tanya org2 yg kenal aku masa kat mmu dulu (especially melaka) pastu tak penah jumpe sampai skrg.. mesti nampak perbezaan tu... makin hari makin kurus..

last week aku ade seminar kat Melia Hotel.. time tu jumpe ramai sgt geng2 mmu Telekom.. bukan sorang yg tegur pasal kekurusan aku nie.. semua tanya nape kurus sangat? padahal last jumpe aku masa aku keje kat Menara Rebong last 2 years..
kalau dulu masa aku kat melaka.. takde la makan banyak.. kadang2 tu makan roti je.. agaknye sbb kuat exercise kot time tu.. hari2 kayuh beskal gi mmu (sampai ada yg gelar geng kitorang geng awek basikal).. hehehe.. pastu time tu aku byk exercise.. ada badminton.. karate.. tapi takde la kurus sangat.. time tu wanie ngan ija gelar aku juara bertahan.. (sorry yer ima time tu ko tak join lagi geng kitorang bertiga..) wanie panggil aku juara bertahan sbb kalau part mkn mesti aku yg lebih dari derang.. pastu kalau timbang berat mesti aku lagi berat dari derang.. time tu rasanya berat tertinggi aku 46... perghhhh lebih kurang beza 10 kg dari skrg..

aku perasan berat aku start turun lepas masuk cyberjaya.. agaknya time tu makan tak terjaga.. sbb food court pun tak berapa stabil.. kadang2 ok kadang2 tak ok.. padahal time tu bilik kitorang atas food court je (ground floor).. seperti biasa aku sebilik ngan ija.. wanie lak sebilik ngan ima.. bilik selang sebelah jer.. siap boleh jerit2..rindu nyer time tu... mungkin nanti aku akan letak 1 post khas mengimbas kenangan kat mmu..

bebalik ke topik asal tadi.. sekarang nie berat aku tak sampai 40.. masa ngandungkan dini hari tu boleh la merasa berat 44-46 pastu bila dah deliver turun balik seperti biasa..

aku tak kisah kalau berat aku around 40 tu.. tapi masalahnye sekang nie.. makan tak lalu.. skit jer makan.. pastu selebihnyer bagi kat hubby habiskan.. bila dah mkn skit mula la tak larat..

last week aku try beli scot emulsion.. (perisa oren).. dulu masa kat umah bujang ada gak makan scot sbb nak bagi lalu makan.. time tu berselera la skit.. nie terpaksa la aku cari scot lagi..

so saper2 ade cadangan utk tambah selera makan? atau tambah berat badan skit...atau sape2 nak derma lemak skit.. takde la jalan pun melayang takut kena tiup angin.. hehehe

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez