Thursday, February 10, 2011

Trip Ke Langkawi Feb 2011


Hari nie nak citer pasal Langkawi Trip kami sempena CNY 2011 hari tu..plan asalnya nak ke Penang, tapi memandangkan CNY kan..confirm banyak kedai tutup.. jadi tukar plan ke Langkawi la pulak.. tapi mmg susah gile nak booking hotel/chalet/homestay..sumenye fully booked.. termasuk la Sri Intan.. Bank Negara punya pun fully booked.. kalau idak mmg best la kan dkt sgt dgn Pantai Chenang.. lawo pulak tu..

Alhamdulillah manage to booking Hotel Langkasuka kat Pekan Kuah.. kitorang pegi 16 orang… termasuk mak ayah, kami 3 beradik dan family maisng2.. adik ngan husband dia je tak join sbb clash dgn jadual keje.. almaklumla hari yg kitorang booking tu hari Rabu, balik Khamis.. Rabu tu kan keje lagi.. Khamis tu baru CNY.. sampai kat sana plannya nak naik teksi panjang je.. (van)..tapi dari jetty ke hotel je dah RM20.. tu belum nak jalan2 lagi.. mmg tak praktikal la kan kalau family ramai2 nie nak naik teksi kan..tak enjoy you.. so kitprang call ada sorang kenalan ni.. booking van.. RM160 utk 1 hari.. sbnrnya kalau hari biasa boleh dapat lg murah..tapi disebabkan cuti mmg la high demand kan.. kalau nak sewa van kat jetty tu lagi la.. RM280 you.. melampau2..lepas dapat van terus pecut ke Idaman Suri.. kita shopping yeaaaaa..pastu kitorang balik hotel utk makan kat restoren sebelah tu..pastu terus check in & solat Zohor.. Perlis dgn Langkawi mmg tak entitle untuk solat Jamak pun.. dekat ajo… pastu kitorang siap2 terus ke shopping mall.. sbbnya kol 5 dah nak tutup utk mkn besar.. sempat la beli set sudu & senduk ala2 english style.. kalau kat Idaman Suria tau Hj Ismail Group tak ada

Lepas shopping Idaman Suri, balik ke hotel dulu nak solat Asar..Tapi mmg syok dok kat hotel nie.. sbbnya hotel nie share bangunan dgn shopping mall.. ada cinema..ada branded boutique mcm Levi’s, Vincci, Tropicana Life, Body Glove.. pastu ada shopping mall yg jual semua barang mcm supermarket la kat dlm bangunan nie.. so nak beli t-shirt ke seluar ke mmg tak ada masalah la kan..kedai duty free pun ada.. Cuma kitorang je wrong timing..sbb sblh petang nya supermarket nie dah tutup utk makan besar…huhuhu…





















..................

Pastu sambung naik van ke arah Chenang, sbl tu singgah Pantai Beras Terbakar, Padang Matsirat.. bwk mak & ayah ke sana sbb derang belum pernah ke sana. Lepas tu lepak2 di Pantai Chenang..sempat la bagi anak2 main air laut..sonok bukan main la kan..derang nie kalau dgn air mmg suka sangat..tak kira la air laut ke kolam ke..

Pastu singgah makan di sebuah restoren Thai kat Chenang.. tapi org melayu punya la.. Cuma masakan ala2 thai..roti canai pun ada.. sedap makan panas2 & org melayu yg canai.. J

Lepas solat maghrib kat Chenang terus balik hotel..semua dah terbongkang penat.. kitorang pun tido…























………………….

Day 2


Esok pagi bangun awal sbb nak bergambar di Dataran Helang..kalau lambat nnt tak tahan panas.. sbb parking kan jauh drp Dataran helang tu.. lepas tu kitorang ke Hj Ismail Group shopping kat situ pulak.. lepas shopping isi tangki perit makan kat area Kondo Istana.. sedap lauk kat situ.. tak igt dah nama restoren tu tapi yang pasti betul2 depan Kondo Istana tu..lps tu sekali lagi ke Idaman Suri atas permintaan kakak sbb ada lagi yang tak sempat dibelinya smlm..

Lepas siap sume kitorang pun pulangkan van kat jetty..dan tunggu kat jetty ke sementara menunggu ferry ke K.Perlis pukul 5… tapi delay sikit la..sejam menunggu.. pukul 6 baru dapat naik.. sbb ramai bebeno yang nak dtg Langkawi.. Langkawi yg tak pernah jam tu pun boleh jam..hehe

Syukur Alhamdulillah dapat jugak kami adik beradik bawak mak ayah dan dapat bercuti ramai2 mcm tu.. mmg sonok… :)

1 comments on "Trip Ke Langkawi Feb 2011"

Farra on 8:30 AM said...

Hot red mama yg sokmo gorjess

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez