Friday, January 29, 2010

Jom ke Karnival Karangkraf 2010

3 comments
ini pecubaan pertama.. insyaAllah esok plannya kami nak ke sana... sebelum2 ni tak pernah pergi pun..tapi tahun nie tergoda pulak nak ke sana.. plannya nak renew langganan majalah & cari majalah2 yg ada potongan harga menarik.. ada sesiapa nak pergi juga? jumpa di sana k... karnival ni mula 29-1 Feb...

p/s : yeaaaaaa isnin ni kami cuti wpun tinggal di selangor, tapi kerja di KL.. Selamat Hari Wilayah :)

Monday, January 18, 2010

alkisahnya pam baru..sungguh mengecewakan..

4 comments
alkisahknya di entry sbl nie ku ceritakan aku beli pam ni utk backup di rumah atau ketika ke tempat2 yg susah nak dpt power supply kan.. tapibila kucuba mengepam di rumah..aduhhhhh sungguh keciwa... sungguh berbeza dgn model yg kutry kat opis (member punya sbb tertinggal pam di rumah).. rupanya berbeza kat valve.. valve yg model ku beli nie jenis star.. mcm kat gambar bwh nie... apa masalahnya? baru guna 2 minit asyik tercabut je.. pastu kena berenti..pasang..berenti..pasang... maunya tak hangin satu badan... mood nak mengepam pun hilang mcm nie...

last2 terus ku simpan je pam nie.. pastu pk punya pk..rugi gakm kuarkan duit 200 lebih tapi tak buat apa2 pun dgn pam nie.. so hari nie semangat balik..ku google apa2 info psl start valve ni.. rupanya mmg ramai yg berdepan dgn masalah nie... dan good newsnya.. aku jumpa website nie.. yg ckp star valve tu boleh ditukar dgn valve biasa rupanya...

jadi lps ni semangat balik la nak tukarkan valve tu dan guna semula kat rumah...apa2 pun daku tetap sukakan dual electric Ameda.. sbb tanganku lenguh la nak guna pam manual...maybe sebab dah dimanjakan pakai electrik..siap boleh sms2 time mengepam... so bila kena gunakan kekuatan sikit..pastu ditambah dgn valve yang asyik masuk ke dlm...lagi la daku keciwa...

sorry ya buat pengguna2 avent yang tak bersetuju..ini pendapat saja..

kat atas nie valve yg buat ku keciwa... ada sape2 tau nak beli kat mana yg palingmudah & murah utk valve di bwah nie?





Monday, January 11, 2010

cerita bergambar..

5 comments
ahad minggu nie kami berjaya menahan godaan daripada keluar rumah..kalau dapat dok rumah tu mcm2 la keje boleh settle kan..lipat baju, vacuum rumah...masak special skit..
jadi ini lah hasilnya...

choc chips...
dadih mango..
roti jala...dimakan dgn kari ayam..

sempena merasmikan pan baru nie... memang sangat mudah nak sediakan roti jala..tak melekit dan boleh menjala besar2... Qaisara yang sangat bagggus.. tido nyenyak sungguh..senang mama nak buat keje..

kakak2 yang tak bising..jadi adik boleh tidur nyenyak...upahnya...mama masak semua yang kakak2 suka..


persediaan outstation

1 comments
Memandangkan bulan ni akan ada 2 program yg memaksaku outstation...jd pikir punya pikir terus buat keputusan beli satu lagi pam manual.. nak pakai medela harmony tu dah 5 thn tak pakai..byk spare part yg kena tukar..lagipun ramai yg review Avent is the best..jd pejam mata je la beli pam ni utk backup di rumah atau ketika bertraining atau outstation... sbb pam elektrik kelemahannya bukan semua tempat ada power..pastu agar besar.. jd yg ini senang skit nak bwak.. dah alang2 nak oustation kan ku beli juga cooler bag bunga2 ni sebab boleh muat 8 botol..kalau yg sedia ada tu muat 4 je.. dah alang2 beli..dapat la PWP utk sterelizer & warmer nie.. akhirnya.. beli juga strelizer.. hehe




Wednesday, January 6, 2010

Alesya ke sekolah..

0 comments
Selamat Tahun Baru sume.. azam baru mcm mana? azam lepas dah tercapai...?

sedikit catatan hari pertama puteri ke-2 ku ke sekolah..walaupun baru berusia 3 tahun 1 bln, tapi tahun 2010 dah dikira berusia 4 thn..jd seperti dijanjikan kepadanya, kami hantar juga ke sekolah sekali dgn si kakak..di PASTI Al- Firdaus...(blkg rumah sahaja)..

mmg dari awal dia dah excited nak ke sekolah..dari awal cuti dah dibelikan beg sekolah, bekas pensel..buku...baju sekolah... dan tarraaaaaaaa...tiba juga masanya... yeaaaaaaa yeaaaaaaaa sekolah dah bukak...

semoga adik menjadi pelajar cemerlang..di terangkan hati.. menjadi anak yang solehah.. mcm ustazah cakap smlm..sape nak jadi anak yang soleh angkat tangan? (aku nampak dia angkat tangan)... ucapan ini utk kakak sekali ye... jangan garang sangat dengan adik kat sekolah tu...amboi..mentang2 la dia dah senior... masuk kelas 6 thn.. hehhee

ini saja yang sempat diambil...sbl tu sibuk tak sempat ambik gambar... nie gambar derang tgh berato nak balik..dah comot2 dah..adoi besar nya baju alesya...takpe la lps ni adik mkn byk2 bg cepat besar k... :)


(alesya paling kanan, kelas 4thn 5 org sahaja...yg seblh2 tu kelas 5 &6)

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez