Monday, January 18, 2010

alkisahnya pam baru..sungguh mengecewakan..


alkisahknya di entry sbl nie ku ceritakan aku beli pam ni utk backup di rumah atau ketika ke tempat2 yg susah nak dpt power supply kan.. tapibila kucuba mengepam di rumah..aduhhhhh sungguh keciwa... sungguh berbeza dgn model yg kutry kat opis (member punya sbb tertinggal pam di rumah).. rupanya berbeza kat valve.. valve yg model ku beli nie jenis star.. mcm kat gambar bwh nie... apa masalahnya? baru guna 2 minit asyik tercabut je.. pastu kena berenti..pasang..berenti..pasang... maunya tak hangin satu badan... mood nak mengepam pun hilang mcm nie...

last2 terus ku simpan je pam nie.. pastu pk punya pk..rugi gakm kuarkan duit 200 lebih tapi tak buat apa2 pun dgn pam nie.. so hari nie semangat balik..ku google apa2 info psl start valve ni.. rupanya mmg ramai yg berdepan dgn masalah nie... dan good newsnya.. aku jumpa website nie.. yg ckp star valve tu boleh ditukar dgn valve biasa rupanya...

jadi lps ni semangat balik la nak tukarkan valve tu dan guna semula kat rumah...apa2 pun daku tetap sukakan dual electric Ameda.. sbb tanganku lenguh la nak guna pam manual...maybe sebab dah dimanjakan pakai electrik..siap boleh sms2 time mengepam... so bila kena gunakan kekuatan sikit..pastu ditambah dgn valve yang asyik masuk ke dlm...lagi la daku keciwa...

sorry ya buat pengguna2 avent yang tak bersetuju..ini pendapat saja..

kat atas nie valve yg buat ku keciwa... ada sape2 tau nak beli kat mana yg palingmudah & murah utk valve di bwah nie?





4 comments on "alkisahnya pam baru..sungguh mengecewakan.."

Ealyie on 11:15 AM said...

Nieta,
kalu gitu jadiknya kan sbb paling utama jela telah berlaku kecederaan kat star valve tu.. hehehe..
cuba try check tengok, may be ada terkoyak sikit ke.. Ely da pernah alami dulu, kena tukar valve baru je.. :)

Hope membantu..

CT on 11:40 AM said...

cuba tukar star valve baru...shud be ok..tu pam avent kan...CTnye avent mmg x pernah mendukacitakan....:) kecuali bila dah start guna letrik ni..yg manual ni jadi macma berat je la nak pakai kan..MALAS tu kuat sgt...

puterikiut on 2:08 PM said...

ely.. thanks ya...takpe balik nnt nieta try tukarkan valve spare..tapi takkan la 1st time guna dah koyak.. pelik..

ct: betul tu dah biasa dgn letrik bila pakai manual rasa M betul.. :)

Farra on 10:48 PM said...

valve sy yg star tu la kak..dah 6 yrs old..tak rosak pulak..alahai..cuba la tukar ekkk

i'm ok with both..avent n ameda

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez