Thursday, November 29, 2007

inilah kawan pertama Dini..

2 comments


refer to post sbl ni.. "sian dini.." inilah irfan..kawan dini since dini berumur 2 bulan.. kesian sangat bila dah kena berpisah..










Tuesday, November 27, 2007

HAPPY 1ST BIRTHDAY TO ALESYA UMAIRAH!!!

6 comments
happy birthday adik....

tahniah sbb sbl mencapai umur setahun adik dah pandai berjalan, melangkah 2,3 tapak ke depan.. dan pandai memanggil 'mama' dan 'papa'... perkataan pertama 'amboi' - adik ni suka berleter... since umur 10 bulan.. tak sabar nak tunggu adik pandai cakap.. nnt boleh layan kakak berbual.. :)

Friday, November 23, 2007

projek scrapbooking mama

2 comments
nie antara digital scrapbook yang dah siap..tapi sebenarnye bukan scrapbook pun..sbb lebih kepada photo editing utk print 4R..kalau scrapbook kan besar2 dan lekat kat album.. belum masanya kot.. setakat print 4R pun jadi la.. :)

sian dini..

2 comments
hari nie hari last dini dijaga oleh kak nor.. sbb kak nor atau panggilan dini 'mak' dah nak berpindah ke pahang.. sedih sangat sangat sbb kak nor dah jaga dini since umur dini 2 bulan.. dah 3 tahun lebih dah.. pastu dini ni sgt rapat dengan anak bongsu kak nor, Irfan... dini dan irfan ni dah macam 2 beradik.. sbb dari irfan umur 2 tahun... taktau la mcm mana nak menghadapi perpisahan kejap lagi.. ader yang nangis ni.. kak nor pun dah sedih2 nak berpisah dengan dini.. si dini pulak masih tak paham..dah byk kali kitorang ckp psl mak nak pindah balik kampung..dia ok je sbb dia ingat mak nak bercuti je.. tak tau la mcm mana nanti.. nak cari nursery/penjaga baru pun memeningkan.. rasanya thn dpn nak htr dini ke taska dah sbb kalau ikut tahun dia dah 4thn nnt.. tapi kalau ikut bulan mmg lambat la masuk 4thn sbb birthday bulan 10...

hopefully silaturrahim antara kami dan kak nor sekeluarga tak putus begitu saja.. insyaAllah kami akan ke Pahang selalu nnt... thanks kak nor sbb jaga dini spt anak sendiri.. belikan baju.. masakkan makanan fave dini hari2... hanya Allah yang dpt membalasnya...

Wednesday, November 14, 2007

my princess ~ Ardini farhana

4 comments
gambar2 nie ambik masa kat umah nenek dini kat pahang.. puas memujuk dia bergaya..dia jenis yg tak lekat kat satu tempat..pastu mama tipu2 merajuk tanak kwn ngan dia.. cepat2 dia pujuk sambil cakap..ok ok mcm ni ek? kelakar la pulak..


open house dan kenduri kawen..

0 comments
hari sabtu tu ada beberapa jemputan.. kitorang decide cuba pergi ke semua tempat .. mula2 tu ikut hubby ke Cititel Hotel, MidValley utk jamuan guru.. kol 2.30 kitorang bertolak ke Majlis resepsi Siti Zurina di Cheras.. jem yang amat.. last2 kitorang sampai dpn lift dewan tepat pukul 4.00.. syukur dapat jumpa dengan pengantin.. berseri2 saja pengantin.. walaupun keletihan melayan tetamu.. balik dari cheras terus ke umah bestfriend merangkap opismate, zaihan kat taman kami gak.. nama je setaman tapi ni first time pegi umah die...hehe..sampai dalam kol 6 lebih.. (balik semayang asar dulu)..sonok je si alesya dapat main ngan ammar...
lepas balik.. malam tu dini demam teruk.. terus kitorang gi klinik biasa kat umah pekse dini.. alesya.. mama n papa sekali.. sbb semuanya demam.. so isnin dan selasa mama mc..rabu dan jumaat pulak ambik cuti.. khamis tu deepavali kan.. kitorang decide nak balik pahang sbb nak carikan air penawar utk demam campak alesya.. sian betul habis muka dia bintik2 merah.. hari sabtu tu Alhamdulillah semuanya dah sihat walafiat.. danbertolak balik ke kl pada hari ahad.. sempat singgah umah staf kat sungai buloh.. :)





bergambar dengan pengantin..si kakak dan adik pelik sungguh nampaknye..hehe




















alesya n ammar zarif













alesya yang demam campak..sian anakku..

Thursday, November 1, 2007

csi...

3 comments
semalam tiba2 terlintas nak tgk csi miami awal.. biasenye kitorang akan tgk siaran ulangan hari ahad.. tapi disebabkan dini tak puas lg nak main.. sementara temankan dia.. sempat la menunggu csi kol 10... hubby dah tido temankan alesya kat atas..

tapi tak puas hati giler.. kenapa kenapa kenapa dia mati???? betul ke dia mati? takkan derang nak matikan watak dia kot.. aku suke dia.. aku suke watak dia.. ish bersambung la pulak.. tak sabo nak tunggu next week..

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez