Saturday, February 28, 2009

Pay day, Bonus & ESOS..



hehehe takde keje nak buat hari nie..walaupun umahku tak berkemas..kain byk tak berlipat..takpe tu boleh buat malam nanti.. makcik tak larat nak buat keje umah ok..sakit pinggang..ngadap laptop takpe..hehee..sambil monitor anak2 main cikgu2..hahaa..sonok gak kalau perati budak2 yang sebesar tu main kan..main baby2..main cikgu2..sib baik tak main masak2..budak2 moden la katakan.. takde pondok2 mcm dulu... si papa lak kena bwk2 student2 gi lawatan..sementara menunggu dia balik sempat la update blog nie..

takde apa nak cite..cuma kalau tgk tajuk kat atas tu dapat bayangkan $$$$ kan.. ish teruk betul ek.. ingat duit je.. Alhamdulillah...

bila sebut psl payday..smlm aku dan member tak bazirkan masa yang ada..duit kat dlm wallet bukan leh tido lama2.. hehehe.. apa lagi sempat la bershoppingan..plannya nak beli blouse yang muat dgn size ku skrg utk dipadankan dgn tudung oren..waduh waduh..oren bukan fav colorku.. tudung oren pun tak pernah ada dlm simpanan... tiba2 company ku bagi tudung free yang diwajibkan pakai setiap isnin.. tudung company ok..ada logo company gitu..dulu dah pernah dpt..warna biru.. ada logo company gak..pastu tak sampai setahun semua buat lupa..ampun..
tak dapat bayangkan mcm mana la rupa nya aku bertudung oren..hahaha..yang pasti kemeja dah dapat 3 pasang.. cuma bila balik umah yg 1 tu tak muat..mmg kena tunggu lps bersalin baru boleh pakai...

ok sebut psl bonus & ESOS pulak.. apa plannya ek..kalau thn lps byk di allocate kan ke umah baru.. nie maybe nak menabung kot..cover balik jangan tak cover...

sebut psl budget umah.. tingat ada sorang mamat kat opis nie..boleh tak dia ckp (bkn kat aku) kat sorang kawan (perempuan).. "org pompuan ok la.. dpt bonus dapat ESOS boleh buat beli gelang..kami lelaki nie kot la.. byk tanggungan.." aduh berdesing telinga ku..ello..orang pompuan takde kereta yang nak kena beli minyaknya ke.. ingat org pompuan tak bantu suami ke.. sib baik tak berapa nak emo hrtu.. sbb mood pun baik.. kalau tak mau aku turunkan performance rating dia thn dpn..hehehe (gurau je)..

sebut psl budget... ada skit2 perlu di allocatekan utk baby baru nnt.. nak beli bp..nak beli ubat2an kan.. haa tu org pompuan beli gelang ke?? keh keh keh


opps budget pesta buku jangan dilupa.. ;)

7 comments on "Pay day, Bonus & ESOS.."

Farra on 10:37 PM said...

kak beli baju oren kat mana??

aler..tade baju oren..esok? hentam je la!

puterikiut on 8:29 AM said...

farra: tak beli bj oren pun, beli bj krim yang match dgn tudung oren..

Farra on 8:43 AM said...

kak, today pakai baju kurung merah + tudung oren..hmm..tade baju nak wat cemana

kak, shopping tak kat sini? http://mymaternity.blogspot.com/

puterikiut on 8:52 AM said...

ok la tu..at least dgr ckp..hehe...kat kantin td tgk tak ramai yg pakai..pelik gak..

puterikiut on 8:55 AM said...

btw farra, kak nieta shopping blouse biasa je hrtu bukan maternity..sbb skrg kan byk fesyen ala2 maternity..nnt leh pakai lps kempis pun..hehe..

yatipruzz on 2:10 PM said...

oppss diriku salah sorang yg tak pakai tudung oren tuh :p
ramai kat opis ni tak adhere to the rules hehehe

puterikiut on 2:22 PM said...

Yati: biase la tu..kitorang pun awal2 je.. lps nie org ramai tak pakai stop la hehe

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez