Monday, February 23, 2009

tag : apa ada dalam handbag saya


tagging daripada blog Farra

hehehe saja-saja takde keje cari keje.. suka tgk tagging farra..so nak join gak le..almaklumla nie topik2 feveret..aku kan suke jawab tagging..hehe

apa ada dlm handbag? hermm hermm..kalau ikutkan barang2 dlm beg aku nie berubah-ubah mengikut size beg..kalau beg kecik barang pun kena la seminima mungkin, yg extra-extra tu aku letak la dlm beg lain mcm paper bag ke, beg dokumen ke.. etc etc..

nie the latest punya handbag..(jgn tak tau aku beli handbag paling lama 3 bln kot, pastu jumpe yang berkenan beli lagi)

beg nie beli kat SOGO (my fave shopping complex, leh katakan 3 minggu sekali pegi, kadang2 setiap hari Jumaat), brand BUM Equipment, beli beg nie sbb tiba2 teringin nak pakai handbag kecik pulak..)ok barang-barang yang muat dlm beg nie, wallet, handphone, compact powder, lipstick, kunci kete.


ok beg nie antara beg yang lama aku pakai (tak sampai setahun lagi)... sampai skrg pakai sbb beg nie besar dan ringan.. boleh muat mcm2..kalau gi checkup pun suka bawak beg nie sbb boleh muat novel.. kalau gi jalan2 pun suka bwk beg nie sbb leh muat camera..





Ini pulak beg glamour lip lap yang aku guna time santai..contohnya nak gi kenduri atau ada party ke.. cuma jarang dipakai sbb susah nak jaga..byk no labucinya..silap haribulan tercabut..






Beg nie pun byk labuci..kalau perasan majority beg aku jenis yang mcm nie dan unik.. mmg suka sangat la beg2 gini.. asalkan unik..Beg nie besar... leh masuk kain telekung.. kadang2 aku isi buku/barang2 yang besar in case nak bwk ke opis.. kiranya menggantikan paper bag la nie..





Ni pulak beg ala-ala mak datin.. aku beli beg nie utk ke kenduri kawen..








Ini pun boleh bwk ke kenduri kawen atau majlis dkt2 umah tu.. ikut kesesuaian warna baju la..








Ini pula dompet bwk gi foodcourt.. senang nak isi syiling...selalunya aku tak bwk wallet besar kalau setakat nak gi makan.. bwk yg kecik2 senang..

















ok inilah barang2 yang ada di dlm handbag...

1. wallet
2. kunci kete 1, kunci kete 2
3. handphone
4. tissue
5. pen
6. thumb drive
7. kunci umah
8. lipstick
9. compact powder
10 ubat-ubatan (Calcium, Iron, Sangobion, Neuro Gain)

5 comments on "tag : apa ada dalam handbag saya"

CT on 2:05 PM said...

amboiiiii cantiknye bag...

Farra on 9:11 PM said...

amboi..patutla sogo asik untung aje hihi..rajinnya nak tukar2 handbag kalau nk kenduri..byknyer ubat2an..awat dr saya tak kasi pil calcium ekk

puterikiut on 8:31 AM said...

ct: tq tq :)

farra : tu la..sogo rugi kalau kitorang pindah opis..hehe
ubat2 tu mmg Dr bg setiap kali checkup, calcium mmg dr dulu dia bg, iron tu baru je dpt sbb hemoglobin rendah, yg lain tu supplement.. (bukannya makan sume pun, ikut mood)

Farra on 1:49 PM said...

sy tak pernah cek thourough lg..so tatau hemoglobin camne..dedua anak be4 this ni tau hemo saya rendah masa 6 bulan je, time tu baru DR kasi ler...hanya makan folic acid tu pon salu terskip

syukur daku dh jauh dr sogo! ihiks

kb8282 enterprise online store on 6:19 AM said...

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

layari blog kami di ONLINE STORE
atau PHOTO PRODUK

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez