Tuesday, February 24, 2009

cukai pintu/cukai tanah


kawan-kawan, dah bayar ke cukai pintu/cukai tanah?

hari sabtu lepas, kebetulan kami ke IOI.. dan ternampak la booth MPSJ utk bayaran cukai..fuhh leganya rasa..tayah la susah2 nak ke USJ.. terus aku lunaskan sume bayaran..rupanya dah 2 bil tak bayar (2nd half 2008 & 1st half 2009).. walaupun poketku rabak, takpe la janji takde hutang tertunggak..kalau tak asyik susah hati memikirkan berapa la denda nak kena bayar... legaaaaaaa sangat...



6 comments on "cukai pintu/cukai tanah"

Farra on 1:45 PM said...

bulan ni saya dah bayar bil tambahan berikut online saje:
cukai tanah
cukai pintu
indah water (dh bayar lom?)

tak le rabak..dah tanggungjawab kan hihi..kalau lambat nanti kene denda

CT on 2:01 PM said...

errr tu la..baru nak comment...nape x bayar online je nieta...:)

ye betull...ape yg dulu didulukan...
anyway..kitorang lom lagi..ehehe

CT on 2:01 PM said...

errr by d way...nieta..i got tag for ya

sikulat said...

yup yup.. saya pun bayar online saja.. byr lambat kena charge lebey!

puterikiut on 2:14 PM said...

farra: indah water tu masalahnye tak pernah dapat bil, tanya kwan2 kat taman pun sama..berapa ek?
rabak tu sbb kena byr 2 sekali..sepatutnya byr thn lps je, tapi dah lambat kena la byr thn nie sekali,almaklumla tak pernah bayar so lepas nie leh la masuk dlm budget

ct: dah apply online, tapi nieta mmg kena gi sana sbb nak buat pertukaran nama, kena submit s&p..lps nie leh buat online je

tagging tu nnt nieta buat ye

puterikiut on 3:06 PM said...

sikulat : kak nieta tak dpt bil pun, sbb masih sampai ke umah owner lama, sbb tu kena gi sendiri.. :)

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez