Sunday, April 19, 2009

KLIBF 2009 - PWTC


Seperti yang dirancang.. hari Jumaat aku amik cuti semata-mata nak ke Pesta Buku.. Bertolak dari umah kol 9.30 dah janji ngan Zaihan ke KLIBF)... Zaihan nie opismate merangkap jiran setaman..sbb tu senang kitorang nak gi mana2..hehe

30 minit dari umah ku ke PWTC..parking kat stesen Putra..wahh kol 10.15 dah penuh parking? cepat tul derang nie..pastu sampai dpn PWTC dah ada yg menjenjet beg nak balik..uish cepat tul derang shopping...kalau aku sejam dua jam mmg tak cukup la..

Hasil nya.. aku berjaya beli novel2 yg dlm list.. tapi ada gak yg dlm wishlist tu tak jumpa booth..cthnya mcm booth PTS & Laskar Pelangi (tatau booth apa).. tapi ok la sbb ganti ngan beberapa buku yg takda dlm wishlist mcm buku2 panas drp kilang lagi (tapi aku mmg suka penulisnya..sequel lak tu..so tangkap je la..) kali nie puas hati sbb buku2 yg aku masukkan dlm wishlist tu semuanya yg dah direview & rating 5 bintang atau 4 1/2...
ok layan je la gambar2 nie... saja utk kenang-kenangan dan rujukan next pesta buku.. kalau ikutkan rasa tak puas nak jalan.. itupun dah kol 3.. tapi sbb tak larat nak jalan dah campo sakit pinggang.. kitorang plan maybe pegi 2nd round utk ke booth2 yg tak smpt singgah tu.. yg penting beli dlm list dulu...thanks to Zaihan ngan hubby yg tlg bwkkan buku2 ku yg byk itu..


senarai database buku sedia ada & wishlist..takut terbeli dua kali..

mak buyung yang menunggu hari nak bersalin tapi masih bersemangat nak ke Pesta Buku


nie lah hasilnya..novel2 plus buku anak2.. sedikit cenderamata drp booth Sayang Muslim..
semua buku2 Hlovate drp Jemari Seni Booth.. seperti dijangka Hlovate takkan ada..dia kan penulis misteri..lgun dia kat luar negara sekarang.. Cukup terhari bila setiap pembelian buku Hlovate diselitkan dgn Al-Ma'thurat yang siap ditandatangani penulis muda nie..
Ni yang paling best..aku borong sume buku kak Noor Suraya yang belum ada dlm simpanan & belum dibaca..pastu dapat sign semua buku2 tu..best best.. sbbnya kak Su bukan setakat sign, tapi setiap buku lain2 ucapannya.. thn lepas pun dah jumpa kak Su & dpt sign Surat Ungu Untuk Nuha..

nie contoh yang kak su dah coretkan..

Siri terbaru Hasil Tulisan Kak Su.. aku mmg suka kumpul buku2 pengembaraan mcm nie..beli 3 dapat t-shirt..

Hadiah-hadiah daripada Karangkraf untuk langganan majalah..aku perbaharui langganan majalah Pa&Ma & Impiana... suka melanggan sbb dapat resit utk income tax + diskaun tambahan + hadiah yang boleh dipilih2..
aku pilih peti surat, tempat gantung kunci, congkak & frame gambar.. utk 2 majalah sahaja..

nie dia buku-buku yang dah siap disimpan di rak buku.. mmg tak sabar nak habiskan baca semuanya.. membazir ke? rasanya tak.. sbb ini utk stok bacaan.. lgpun aku beli kat pesta buku dpt diskaun yg lebih drp diskaun di kedai buku..bonusnya dapat tandatangan penulis lagi..

apa2 pun mmg happy sangat..

list2 novel yang dibeli :

  1. Trilogi Ramli Awang Murshid : Bagaikan Puteri
  2. Cinta Sang Ratu
  3. Hijab sang Pencinta
  4. Ayat-Ayat Cinta
  5. Ketika Cinta bertasbih 1
  6. Ketika Cinta bertasbih 2
  7. Biru Ungu Cinta (Noor Suraya)
  8. Keranamu Ain (Noor Suraya)
  9. Rindunya Kian Membara (Noor Suraya)
  10. Tanah Andriyana (Noor Suraya)
  11. Panggil Aku Dahlia (Noor Suraya)
  12. Kebun Mimpi (Noor Suraya, Shud, Rnysa)
  13. Ayuh Lari Ke Pulau Harapan (Noor Suraya)
  14. Misteri Rumah Asap di Ladang Seri Taming (Noor Suraya)
  15. Ekspedisi ke Pinggir Taman Negara (Noor Suraya)
  16. 5 Thn 5 Bulan (Hlovate)
  17. aA + bB (Hlovate)
  18. Rooftop Rant (Hlovate)
  19. Tunas (Hlovate)
  20. Bohemian (Aeman) - authornya kuar solat jumaat
  21. Labyrinth (Aeman)
  22. Kompilasi Budak Momok (Ahadiat Akashah)
  23. Kompilasi Sekeping Kad valentine (Ahadiat Akashah)
  24. Tiga Hari Kemudian (Ahadiat Akashah) , cite baru panas lg..sambungan Untuk Tiga Hari
  25. Chinta (Norhayati Berahim) dapat jumpa author gak
  26. Cenderawasih (Fatinilam Sari Ahmad)
  27. Cintanya Kian Membara (Diya Elora) - (cite baru yang mendpt review yang menarik)




4 comments on "KLIBF 2009 - PWTC"

Baby Lyana on 10:47 AM said...

banyaknya beli.. k shaf dah lama tak beli... kalau dulu, beli semua kelauaran alaf21..bila nak pindah.. adoii nak pengsan buka yg beratus2 buah tu..

puterikiut on 10:54 AM said...

skrg dah tak berapa minat buku alaf 21..sbb dah byk yg terkena tapi baca tak habis.. nieta lebih trust author.. tu stok sethn tu.. sng nak claim income tax..hehe

Baby Lyana on 5:05 PM said...

hehehe.. akak dah stop dah dekat 2 tahun..nanti nak sambung balik.. tunggu anak besar sket..sekang ni, magazine pun tak terbaca..

puterikiut on 10:02 AM said...

betul tu..kalau anak bsr tu mmg tak sempat nak buat apa.. nieta pun time ada masa lapang je

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez