Thursday, September 13, 2007

puasa dan gegaran..


Terlebih dahulu dicapkan selamat berpuasa kepada semua rakan-rakan yang beragama Islam.. semoga sentiasa diberkatiNya...

Hari ni kitorang bangun sahur pukul 5.00.. masak yang biasa² saja.. telur masak kicap dan goreng ikan bilis... dengan air milo panas.. cukup untuksahur hari ini... selesai sahur terus bersiap² untuk memulakan tugas harian... bertolak dari rumah spt biasa kol 6.20... kalau dulu 6.30 tapi diawalkan 10 minit sbb nak hantar alesya ke umah kakak yang baru..so kena pegi dua tempat..mula hantar adik pastu hantar kakak... sementara sehingga hujung tahun sbb insyaAllah mulau tahun dpn kakak dah kena pegi school.. baby sitter kakak dah nak balik kampung..

sampai di ofis kol 7.25..waktu yang sesuai sbl parking lot penuh.. sbb bulan Ramadhan ni opis start kol 8.00...

tengah2 membaca email.. sbb smlm aku mc.. demam selsema.. so byk jugak la email yang tak dibaca... tiba² terasa kepala bergoyang... dlm hati : eh aku pening ke.. pastu lepas 5 saat goyang lagi.. tgk air dlm botol mineral pun bergocak... terus aku bangun tanya opis² mate yang lain derang rasa tak bergoyang..rupa² nya derang pun tgh konpius... terus kitorang capai handbag dan turun tangga dr tingkat 6... waktu tu org lain rileks je naik nak punch card... sbb majority yang rasa bila duduk.. kalau berjalan mungkin tak rasa...

lepas setengah jam berkumpul baru boleh naik... letih makcik... awal2 puasa dah kena exercise turun tangga.. uwaaaaaaa

tapi sekurang² nya kami ni tak la setinggi kawan²ku di Menara tu.. especially kawan ku yang preggy kat tkt 15 tu...penat la turun tangga ek.. sabo..sabo..

2 comments on "puasa dan gegaran.."

Anonymous said...

kalau turun aku maintain lagiks.. hehe..

-ima-

puterikiut on 4:15 PM said...

bagus ima.. caiyoo caiyoo !!

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez