Friday, September 14, 2007

Menu Berbuka - 1 Ramadhan


Syukur Alhamdulillah.. seronok rasanya dapat balik awal dan sampai rumah awal.. sempat la nak masak sendiri untuk berbuka.. tapi mungkin kami akan selang seli dengan beli di pasar ramadhan...

Menu kami...
  • Nasi putih
  • Ikan siakap masak sweet sour
  • Sup sayur

Beli :

  • Kuih pelita
  • Air tebu

yummyyyy!!!


esok cuti.. insyaAllah nak buat puding kastard.. kalau ada masa lebih nak try buat muffin resepi wanie.. ini kalau rajin la.. kalau menjadi dapat la buat untuk Hari Raya nanti... mood memasak dah datang balik ni.. :)



<<== kakak cube dulu..



8 comments on "Menu Berbuka - 1 Ramadhan"

yatipruzz on 11:52 AM said...

wah lazatnyer strawberry tempting sungguh!
saya semlm kari ikan bawal, sup sayur ngan ayam poppers hehe

kuih x beli lg, tgkla weekend kalo rajin baru gi psr ramadhan :) sure byk kuih muih rambang mata nnt huhu

puterikiut on 12:29 PM said...

yati... mood ramadhan kita letak gambar makanan pulak..hehehe

eh samer pulak menu kiter sup sayur ek..dini suke sgt sup sayur tu..especially kobis.. kuit tu pun kak nieta tak pegi beli.. kak nieta cakap kat hubby nak kuih ape pastu dia yg gi beli..kalau kak nieta ikut nnt terlebih2..bukannya habis pun..

yatipruzz on 2:11 PM said...

hoho idlan sayur suke batang je..daun dia kureng..pelik kan :p
so sumer batang2 sawi dia licinkan....

puterikiut on 2:37 PM said...

lawak betul idlan..selalu org tak suke batang sbb keras..tak kisah la janji dia nak makan sayur..

Anonymous said...

waa layout baru...nyummiii...sedap je tgk buah tu...merahhh youu...heheh...apepon tq le sbb mengglemerkan aku dlm blog ko ni..hahah...semoga menjadik lee...resepi mmg byk..nak taknak wat je kann...biase la...
--warknee--

puterikiut on 3:24 PM said...

hehehe jgn terliur dah la tgk strawberry tu... takpa nnt aku glamourkan lagi..mana blog cik wanie ni aku tunggu dari dulu.. nnt aku try buat resepi tu k.. and post dlm blog aku ni..

p/s: wanie..kalau nak letak nama without sign in pun boleh..ambik sign in as other..pastu letak la nama apa yg nak

Farra on 4:27 PM said...

teringin sgt nak buat cheesecake guna fresh strawberry , tapi susah nk cari, selamat berpuasa!

puterikiut on 7:46 AM said...

farra : yummy..sedapnyer..Selamat Berpuasa!

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez