Tuesday, April 18, 2006

untuk kali ke-dua....


aduh lama sungguh aku tak update blog..tak update fp... sorry la yer.. bukannye ape.. banyak sgt sebab2 yang tak dapat dielakkan...

tak tau mcm mana nak mengarang ayat.. kepala ku pening-pening susah nak tgk monitor lama-lama... susah nak focus.. tekak pulak asyik loya... dah seminggu lebih aku tak jamah nasik.. cuma makan kuih/roti...kali terakhir makan byk 2 minggu lps hari jumaat masa makan pizza ngan wanie & ija.. balik je umah terus tak sihat.. badan dah tinggal tulang... minggu lps sehari je datang ofis.. selebihnya mc... semalam aku datang keje... sbb byk sangat benda yang tertangguh.. pergi ke kantin nak beli sarapan tak sempat sampai ke meja dah rasa nak pitam.. ini semua akibat kurang air/tenaga/zat... semoga aku cepat sembuh..dan makin sihat dan kuat selepas ini...

buat ardini farhana... tahniah dini dah nak jadi kakak.. kakak pun dah besar.. thn nie dah 2 thn.. nnt ade kawan nak main2 kat rumah.. tak lah dini boring lagi kan... sekarang pun kalau sebut mana baby? dia bukak baju dia pastu tunjuk kat perut dia.. (tak tau la belajar kat mana)... sekarang nie perkataan baby tu sentiasa di mulut dia..

mula tu risau jugak takut die tak puas bermanja.. tak sangka rezeki Allah nak bagi tanpa dirancang..

mengandung kali nie agak berbeza... alahan lagi teruk dari dulu.. tapi syukur mengandung kali ke-2 suami ku sudah ada di sisi... dapat la bermanja skit... buat suamiku.. terima kasih di atas kesabaranmu selama ini.. menjaga ku seperti seorang bayi... apa yang diminta pasti dipenuhi... thanx :)

12 comments on "untuk kali ke-dua...."

yatipruzz on 2:44 PM said...

eii kak nieta tahniah!!!! take care...ishh jelesnyerr saye :p

aida on 3:02 PM said...

tahniah yer kak nieta..

yati, don't worry, ko kan c-sect, sabar-sabar dulu.. kan pegnen cecepat cam aku, pengsan woo nak diet.. aysik kena das dgn O&G je

puterikiut on 4:14 PM said...

yatipruzz : thanx :)
aida : kak nieta tgk aida slim je

Fazliatul Ima on 8:47 AM said...

aku org paling sonok skali dpt tau ko pregnant !! Tapi jgn le sampai tak larat langsung nak makan..kang ko lagi kering...

puterikiut said...

heheheh aku mmg dah kering.. aku dah lama tak makan nasik.. uwaaa .. takpe lepas nie gemuk balik la kot..hehe

aida on 1:12 PM said...

kak nieta,

aida dulu masa pregnant pun kena diet sebab first baby c-sect. lepas tu masa yg sulung 3 bulan, aida pregnant 2nd baby, terus kena refer kat specialist.. doc monitor progress sampai lepas bersalin.

adiksu on 1:45 PM said...

congrats mama dini.... waaaa dini nak dapat adikla... jgn x makan...nanti sian baby dalam perut tu.... hohoho tetibe terasa nak join plak...hahahahha

puterikiut on 2:59 PM said...

adiksu : thanx :) jom la join...hehhe

puterikiut on 2:59 PM said...

aida : oooo mcm tu.. sbb dekat sangat ek..

siku|at on 10:22 AM said...

yeh.. dapat adik dah Dini.
Congrate utk Dini, congrate K.Nieta...

Selamat berjoin kami yang dah berempat sekeluarga ini.. dan mengHAVOCkan rumah dgn babies.. hehehehe

ummi on 12:15 PM said...

congrats.
akak? takpe, bagi laluan yang orang lain dulu. nanti kang budget medical t* burst pulak.

Anonymous said...

What a great site
Educational reading game for imitrex migraines Radar detector work coat of arms dragon Components of primary surveillance radar http://www.allergy-buyers-club.info/Don_t_let_go_the_coat.html coat jacket leather suede coat and badge ambassador's coat Vintage reproduction perfume bottles wholesale used powder coat equipment tanya james hardcore

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez