Tuesday, September 18, 2007

Menu Berbuka ~ Ramadhan 5


Assalamualaikum...

Syukur Alhamdulillah sbb tempat kerja mama benarkan kami balik pukul 4.30 sepanjang bln Ramadhan ni.. sampai di Kinrara utk ambik Dini dlm kol 5.00(kalau tak jam)...pastu ambik adik pulak di BK5..sembang² jap dgn kakak tanya perkembangan Alesya.. pastu baru balik umah.. sampai umah dlm kol 6.00pm... ok la sempat lagi kalau nak memasak..

Macam semalam..hubby dah blend semua ramuan... dah keluarkan udang... so mama volunter utk memasak.. switch dgn dia...dia jaga alesya.. so menu kami semalam adalah menu kegemaran mama.. (dah request sehari sbl) :P.. Ikan Masak Lada Hitam.. dgn Udang Goreng Kunyit..nak masak pun simple je especially udang goreng kunyit tu.. dini suke sgt udang goreng tu.. nak memudahkan keje mama kupas kulit udang tu sbl goreng.. jadi tak la mengambil masa bila suapkan dini nnt... (utk elakkan dia berjalan merata-rata masa mkn...better suap)

sebut psl ikan masak lada hitam ni.. tiba² je sehari sbl nya mama teringat masa berpantang dulu..ini la menu utama sepanjang berpantang..... ikan yang digoreng (minyak minima)..pastu campur dgn bhn² blend spt halia..lada hitam.. dll.. fuhhh mkn dgn nasik panas..mmg membangkitkan selera.. taktau la dgn org lain.. tapi masa berpantang mmg tak sabar² nak makan nasik sbb lauk sedap..hehe..

malam nie tak plan nak berbuka dengan apa lagi... tapi hari ni cuma bersahur dgn air masak je.. tak selera sbb sakit tekak dan batuk.. si adik dan kakak awal² dah bangun... dengar alarm agaknye..

akhir kata... selamat berpuasa dan selamat berbuka nanti...

4 comments on "Menu Berbuka ~ Ramadhan 5"

yatipruzz on 8:16 AM said...

saye dah updet!!!
panjang lagik tau hehehe

puterikiut on 10:34 AM said...

fuh..complicated gak nak bukak blog sekarang nie.. ish ish ish

Farra on 9:03 PM said...

sume jenis dish yg guna lada hitam i love it!! tak kira waktu pantang atau tak
k.nita, time pantang sy mmg selera aje eheh

puterikiut on 8:17 AM said...

farra : mmg kan..ikan goreng dengan nasik pun selera habis.. agaknya sbb kita bf..so kena byk makan kan... hehe

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez