Monday, November 29, 2010

Happy Birthday sayang mama Alesya.. yang ke-4


Mama ucapkan Happy Birthday untuk adik.. dah 4 tahun adik ya.. walaupun ada adik still panggil adik.. kalau mama panggil adik.. dua2 tgk.. hehehe...

Alesya nie jenis yang sangat berdikari.. pakai baju sendiri..sikat rambut sendiri..makan sendiri.. dia mmg jenis yang tak byk songeh sejak kecik lagi..
Alhamdulillah walaupun baru mencecah 4 tahun.. (sekolah pun dah tutup)..dia dah pandai membaca (belum lancar).. Rasanya dia la yg paling muda dalam kelas kan.. tapi kata Ustazah..kalau Alesya tak dtg sekolah sunyi rasanya.. cikgu2 mmg suka dengar kaletah dia bercakap.. katanya nak jadi cikgu.. sekarang pun dah practise jadi cikgu.. ajar adik Sara membaca.. dia nie jenis yang sangat berdiplomasi..kalau tegur adik Sara..mmg dia akan tegur dengan lembut.. pastu cara dia bercakap mmg nampak mcm matang.. contohnya kan kalau mama tegur dia "adik..yang nie tak boleh bla bla bla" .. nanti dia akan jawab.. "mama, ataupun macam nie.. " dia akan bagi pendapat dia pulak.. seronok mama dengar... first time dengar dia cakap mcm tu rasa mcm teruja jugak..siapa la ajar dia cakap mcm tu.. hehehe...

ok adik.. mama doakan adik akan bejaya di dunia dan akhirat.. menjadi anak yang solehah.. doakan untuk mama dan papa ya.. amin...



p/s: semalam dengar dia cakap dengan kakak.. (sbb derang tgh summarize balik citer kat Oasis, fave channel kakak).. dia kata kakak tu dah meninggal, dah masuk kubur dah.. nnt kalau kita lalu kubur kita cakap la macam nie.. "Assalamualaikum, ayah ibu kami datang".. huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuh





2 comments on "Happy Birthday sayang mama Alesya.. yang ke-4"

ShaFiAti on 9:38 AM said...

so sweet la nita..
anyway..happy birthday to alesha..smoga jadi anak yg solehah.. :)

cam sayu pun ade...kejap je anak2 dah besar kan.. :)

puterikiut on 9:47 AM said...

thanks su.. :) tu la part yang, "Assalamualaikum, ayah ibu kami datang " tu yang paling sayu..tapi nieta dok dapur time tu..buat2 tak dengar la dia borak dgn kakak..hehe

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez