Friday, September 5, 2008

berbuka day-4




Hari nie dengan semangatnya aku plan nak sediakan roti jala dengan kari ayam.. agaknya sbb boleh dikatakan seminggu sekali roti jala nie jd sarapan kami di opis.. beli di kantin..nie bila dah berpuasa teringat-ingat pulak.. dah alang2 acuan pun ada..bahan2 pun cukup..boleh aja nak buat.. tapi jarang2 sekali buat.. cara nak melipat pun tak pro.. konon-konon nak tiru roti jala kak timah la nie (tuan punya kantin kami)..takpe la nnt boleh improve lagi..yang pasti kuih jala ku licin :) ...




2 comments on "berbuka day-4"

Farra on 7:55 AM said...

sy tak pernah buat roti jala, nak tebar atas ape ek?
k. timah sihat ke?
eh kak yati security ada lagi ke kat sana?

puterikiut on 7:56 AM said...

oooo senang je nak buat.. kalau practise byk2 kali mmg jala akan cantik.. tebar atas pan utk roti canai/guna kuali biase pun boleh.. yg penting make sure kuali tu kena renjis2 dgn minyak..kalau tak roti jala akan melekat.. kak timah sihat aje.. cuma harga makanan melonjak tinggi..hehe.. kak yati pun ade lagi..

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez