Tuesday, September 2, 2008

31 Ogos 2008 dan Salam Ramadhan..


salam.. terlebih dahulu nak ucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak kpd semua yang singgah di blog ini.. semoga amalan kita diberkati-Nya..insyaAllah...

apa cita pada 31 ogos?

spt berminggu2 yang lalu..kami masih sibuk memindahkan barang2 yg masih tertinggal di rumah lama.. dan semestinya perlu clearkan umah baru sbl ramadhan..takut tak terlarat nanti..Alhamdulillah kami dah start memasak di dapur yang baru..sbb dah pindahkan gas/alat2 masak/peti ais.. sungguh excited :)

kalau perasan, ada 1 pintu lagi tak habis psg sbb kaler tak matching.. ==>>

apa menu pertama? nasi goreng cina untuk sarapan..dan nasik minyak + sambal serai daging + sambal bilis..

dan 31 ogos juga merupakan hari terakhir kami di rumah lama.. walaupun hari2 lalu.. sedih tu ada la jugak.. 3 thn lebih kat situ.. kalau ikut kan situ lg dkt dgn surau..jiran2 pun semuanya ok.. tapi apa nak buat.. tuan rumah tanak jual kan.. takpa la yang penting kami masih di taman dan fasa yang sama..

satu lg yg aku discover pd 31 ogos.. baru perasan anak2 takut dgn bunga api merdeka.. (yg real bkn dlm tv)..kebetulan boleh nampak dr rumah.. org punya excited nak tgk..tiba2 perasan dua beradik tu nyorok kat belakang...hehe kelakar pun ada...
si dua beradik yang takutkan bunga api..==>>
so apa juadah berbuka hari pertama? ikan masak lemak, ikan goreng dan puding permata.. cuma resepi utk kastard dah diolah sbb farra kata lembik kan.. Alhamdulillah menjadi.. husband dan anak2 suka..

puding permata==>> (permata coklatnya dah kurang sbb dah kena ngap dgn si tukang rasa..read : dini)
==>>budak kecik yg tido menonggeng akibat tido kol 1 pg..hehe kelakar tul..

5 comments on "31 Ogos 2008 dan Salam Ramadhan.."

Aizura on 10:55 AM said...

wah.. cantiknya dapur umah.. nnt kena buat open house raya ni.. :)

puterikiut on 11:30 AM said...

heheh tq tq.. tak tau la thn bile nak buat tu :P

CT on 12:54 PM said...

waaaa cantiknye kc......

Farra on 11:25 AM said...

cantik2..sloid wood eh?

wah puding pon menjadi..saya punya tak cukup serbuk agar2 kot hihi

puterikiut on 11:38 AM said...

ct : tq tq
farra: a'ah solid nyatuh..puding tu kak nieta pakai resepi lama yg biasa buat..cuma bezanya ada 2 kaler.. :)thanks for the idea.. kongsi la lagi resepi best2..

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez