Thursday, September 11, 2008

semangat berkobar-kobar nak buat kuih raya nie..


amboi bulan2 pose nie..post pun asyik pasal makan je kan.. seperti biase..bila dah masuk bulan pose nie Alhamdulillah keje berkurang..biasenya akan ada routine work saja.. jadi banyak la masa terluang..dalam masa2 terluang tu sempat la aku bukak2 balik buku resepi dan plan nak buat biskut apa raya nanti..

last week dah ke BW. Yen untuk beli barang2 nak buat kek dgn cookies.. ramai betul makcik2 nak beli brg buat kek.. anak2 dgn hubby tunggu kat kete je..senang aku nak memilih..

plannya nak buat biskut choc chips rangup mcm tawun lepas, pastu nak buat honey cornflakes, chocolate crunch, cornflakes crunchies & muffin.. yg lain tu dah order samperit & tart nenas... wahhh semangatnye.. almaklumla umah baru kot.. haa kalau kawan2 tak dtg umah raya nie siap.. :P

nie tengah bersiap sedia nak ke BW. Yen KL plak.. nak temankan member la konon2nya.. biasa la..kalau dah minat tu..pegi 100 kali pun tak kisah.. dah siap list nak beli apa nie.. hai temankan member konon..

sorry entry kali nie tadak gambaq.. tak sempat nak captured.. see ya..

5 comments on "semangat berkobar-kobar nak buat kuih raya nie.."

CT on 1:03 PM said...

waaaaaaa bagus sungguh la....
ct ni ntah bila nak start wat kuih sendiri..sume either kuih tunjuk or MIL bagi...ehehe. Selalu wat sama2 ngn MIL la..die bancuh sume, kite bakar je...sbbnye umah xdak oven kan..(alasan la tu). Ingat nak wat choc cornflake la..tu je paling senang n xyah guna oven...;)

puterikiut on 3:03 PM said...

saja je ct..dah husband gn anak2 suka makan cookies tu..lgpun saja nak bg ada suasana raya skit..almaklumla kitorang nie kg jauh..blk kg cuma time nak raya dah..lgpun purpose buat kuih raya tu pun sbb nak bwk balik kg skit..takpe..nnt kalau ada oven leh la cuba2 buat yg senang2 tu..nieta pun buat yg simple2 je..bukan yg jenis kena canai ke apa.. hehehe

Farra on 8:04 AM said...

loyalnyer hubby teman ke BWY..i went alone ler...sy pon dah beli brg2 hampir rm180..

weekdays sempat ke bw? huhu hebat..bulan pose ni rasnya tade time break..koje sajek

puterikiut on 8:07 AM said...

farra : saje sbb anak2 nak ikut..dapat dok dlm kete pun jd la..
buat kuih raya time weekend je..igt minggu nie nak start sbb next week dah nak blk kg mertua..

Farra on 10:57 AM said...

me tooo..buat weekend jekk...

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez