Monday, October 1, 2007

Balik kampung ooooo balik kampung



weekend kali ni kami balik ke Kuantan..sonok betul dapat merasa berbuka puasa dengan family.. selama ni dok berbuka berempat je.. sesekali berbuka sama² beramai²..syok habis.. yang lagi best tu bila MIL maak asam pedas ikan patin dengan ikan patin goreng rangup.. perghh terliur pulak..

sempat la keluar ke kuantan cari kopiah cik abang utk semayang raya nnt.. hari tu dah gi cari kat masjid India.. tak ade yang berkenan la pulak.. tapi thn ni rasa mcm tak meriah sgt la Jln TAR tu.. agaknya org keje kerajaan tak dpt bonus kot.. hehe

berbalik citer di kampung.. Si alesya spt biasa..hari pertama tu jangan harap la nak berenggang dgn mama.. kalau org acah2 nak ambik dia.. terus panjat atas riba mama.. ish ish ish.. manja betul la.. hari ke-3 nak balik tu baru la nak main dgn Tok, Aki.. & mak2 sedare yang lain.. yang peliknya tu.. dia cukup takut dengar ayam berkokok.. kalau subuh2 tu dah bangun sbb dengar ayam berkokok... yg bestnya kalau bawak gi tgk ayam ok je.. sib baik la ayam tu tak berkokok kat depan dia..kalau tak mau nya meraung.. kelakar betul la adik.. tau la kat KL takde ayam berkokok.. hehe

p/s : tak sabar nak tgk baju raya purple kami.. especially baju kurung anak2.. minggu depan baru leh ambik kat kak tailor...

3 comments on "Balik kampung ooooo balik kampung"

yatipruzz on 1:58 PM said...

fyi, idlan pon dulu takut dgr bunyi ayam berkokok hehehe..budak bandar la katakan....

ima said...

comelnye alesya... :P

puterikiut on 9:11 AM said...

yati : a'ah budak bandar betul anak2 kiter nie ek..ish ish ish

ima: comel mcm aku ke? hehe

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez