Friday, February 24, 2006

ooooh la la...


hari nie mmg hari yang sangat berfoya-foya... tak byk keje..hehe.. aku asyik touch up template baru blog.. tambah itu tambah ini..tukar font tukar size.. bak kata aida.."nak terbuntang biji mata tgk template blog kak nieta..

pastu baru tingat routine hari nie tak buat lagi.. tak jengah lagi blog2 derang nie.. ooo semah ader tag yer.. waa ader jugak pengunjung setia blog nie ek.. ni yg semangat nak update tiap2 hari ni...

rupe-rupenye aku baru realize byk benda yg aku takleh buat selama nie disebabkan oleh pc aku yg ada something wrong.. bile dah bawak notebook sini baru la aku realize rupenye2 mmg boleh letak link..quote..dan add image directly tayah upload ke mana2 server dulu... laaa senang la mcm tu kan.. ish ish ish...

ok.. nie nak sahut cabaran semah gak nie... tapi aku rase takde ape yg menariknye pun.. tak mcm semah yg sungguh adventurous tu...


4 jobs i have in my life:

=> masa sekolah rendah jual asam, jual kuih, jual chocolate, jual buah jambu kat kelas..saja sonok2 nnt duit tu leh belanja..(modal mak keluarkan)

=> lepas SPM try keje kilang elektronik kat Kluang..masa tu konon2 nak berdikari la jauh dari family dok umah kakak..tapi gi keje 1 hari jer..sbb tak tahan letih..kejer kilang elektronik kat Perlis lak..saja nak ikut kawan2..saje sbb nak hilangkan boring..duit gaji skit sgt lebih kurang RM300++ without deducting EPF..sempat keje 2 bln..then dpt result SPM terus berenti sbb parents soh prepare study lak..

=> temporary teacher kat S.K.Putra (jadik cikgu muzik lagi..)sempat keje seminggu then TM dah panggil report duty

=> TM : Account Executive; Business Controller



4 movies i can watch over and over:
=> Harry Potter

=> Titanic (opps jiwang skit)

=> Kuch Kuch HoTa Hei (bukan peminat setia Hisdustan..tapi citer nie mmg suker)

=> Semua filem-filem Korea yang sedih2 mcm (Winter Sonata, Autumn in My Heart..dll) hai berapa bulan baru nak habis kalau ulang tgk.. sbb citer panjang gile



4 shows i love to watch:
=> CSI

=> myWife & Kids (setuju ngan Semah)

=> Buletin Utama (dikira ke?)

=> Akademi Fantasia dan seangkatan dengannya mcm Trek Selebriti, Muzik Di Ria, Beat TV(oppss)



4 places i've lived:
=>Kg Padang Pauh, Perlis (dari kecik)

=> Rumah No. 12 & 14, Taman Dahlia, Bkt Beruang, Melaka + HB3 (MMUcyber)(student)

=> 7-6-1,Vista Angkasa, Jln Pantai Bharu (kejer)

=> Vista Lavender, Kinrara + Taman Puncak Jalil (kawen)




4 places i've been on vacations: (tak banyak..cuma berulang2 tempat yang sama)

=> Pulau Langkawi + Pulau Pinang

=> Port Dickson + Melaka + Johor

=> Fraser's Hill + Bukit Tinggi Resort + Pantai TC Kuantan

=> Sabah (KK + Kundasang + Ranau)



4 favourite foods:
=> apa2 jenis nasik..mesti kena makan nasik sekurang2nya 1 kali sehari..(perut melayu betul)

=> semua masakan mak (especially ulam-ulaman, dan masakan kampung)

=> laksa perlis

=> makanan2 yang berat(cthnye roti.. kiter tak suke makanan ringan & chocolate)



4 websites i visit daily:
=> blog sendiri

=> blog2 best spt yati + aida + farra + semah + ummimon + hany + adiksu + ima + etc etc

=> newspaper (utusan,metro,berita harian

=> meebo (ganti yahooMsgr)



4 victims to do this tag:
=> goTo ima
=> goTo adiksu
=> goTo ummimon
=> goTo hany

5 comments on "ooooh la la..."

yatipruzz on 4:22 PM said...

akak tak suke coklat? isk isk ruginyerr...eskrem suke dak?

benda2 tu la feveret saye ngan pruz hehe..kalo gi langkawi x shopin benda lain except coklat, dekat 200 habis beli tu je hehe

puterikiut on 4:31 PM said...

a'ah kak nieta mmg pelik skit tak suke junk food..tak suke aiskrim..tak suke cokelat..tak suke kek.. cuma makanan yg mengenyangkan je kak nieta suke

yatipruzz on 4:58 PM said...

semah..yati gemuk ke? hehe tak kan tak kan hohoho

zarid kata yati makin kurus wink wink*

siku|at said...

sbb tu kak nieta leh maintain yati, tak macam kite nih.. hohohoho.. coklat yum yumm.. yummm.. yumm lagi yummmm..

puterikiut on 8:36 AM said...

yati.. mana ade yati gemuk.. cuma berisi dari dulu kire ok la..kalau bleh kak nieta pun nak mcm tu..

semah.. ala kak nieta tak makan coklat pun tapi kak nieta suke mkn benda2 heavy mcm nasik..roti..lagi gemuk ape..hehe

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez