Friday, February 17, 2006

anakku menggigit



semalam hubby ku citer.. masa balik dari ambik Dini kat umah Kak Nor (baby sitter)... anak Kak Nor, Si Irfan cakap, "Dini gigit tangan Irfan"...

Teringat masa mula2 nak hantar Dini ke sana, kitorang risau mcm mana la perangai anak2 Kak Nor especially yg kecik sekali.. mana la tau kot2 jeles tgk ader baby baru manja ngan mak derang... Rupanya2 Si Irfan nie.. (time tu 2 thn lebih) teramat la sayang kat Dini.. siap panggil baby.. punye la jaga baby die sampai tak kasik org lain pegang langsung.. apatah lagi nak dukung Dini.. termasuk la kitorang.. kalau dier nampak kitorang terus tutup pintu takut ambik adik die..Tapi sekarang dah boleh menerima kenyataan Dini kena balik rumah... Syukur Alhamdulillah si Irfan nie takde la nak jeles2 walaupun dia nie jenis anak yg manja...almaklumla kecik sekali.. sebarang makanan mesti nak share ngan Dini..siap bagi mainan khas untuk Dini (teddybear).. org lain tak boleh sentuh mainan tu.. nanti dia marah, "tu Dini punye la..kasik balik kat Dini"... Kadang2 tu main masak2 ngan Dini..main Otromen.. kira si Irfan nie bukan jenis yang ganas2..Nakal pun tak sangat.. Syukur Alhamdulillah..

Si Dini pun suka sangat kalau lalu depan umah derang jerit2 panggil... agaknya dia pangggil Irfan turun bawah.. sonok tgk derang mcm adik beradik..

Tapi taktau la semalam kat mana silapnya sampai Si Dini gigit Irfan... katanye berebut Lego.. aduhai anakku... Actually si Dini ni mmg la agak garang..betul tak ima? heheh.. tapi kalau ngan Irfan takde la garang... agaknye ade la tu yg buat dier marah sangat2 sampai mengigit.. terbalik plak..sbl nie aku takut anak aku yg dibuli rupanya dia yg membuli..sib baik Irfan tak buli balik..hehhe

Pagi tadi kitorang dah pesan. "Dini jangan gigit tangan Abg Irfan lagi ek..." dia angguk...

2 comments on "anakku menggigit"

Fazliatul Ima on 9:46 AM said...

bagus dini..teruskan menggigit... hehe

puterikiut on 3:37 PM said...

nanti dini nak gigit aunty ima lak

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez