Thursday, September 28, 2006

update puasa..


pagi2 lagi dah rasa sakit dada... mula tu ingatkan sbb aircond kereta.. pastu baru teringat tadi sebelum naik kete aku ada dukung dini.. berat dini baru 10kg++..lemahnya aku.. anak sendiri pun dah tak mampu dukung.. sakit dada punye psl.. aku gagahkan diri drive ke opis.. dan terpaksa batalkan meeting di menara kol 10.. sib baik charman tu memahami.. boleh update through mail je memandangkan opis aku sorang je di sini..yang lain semua di menara..

*****************************

hari nie dah nak masuk hari ke-5 puasa kan.. Alhamdulillah selemah2 aku.. mampu juga berpuasa penuh setakat hari nie.. walaupun bila dah sampai umah tu memang tak larat nak buat apa dah..terbaring je sementara menunggu berbuka.. syukur Alhamdulillah suami dan adik ipar banyak membantu.. si dini pun dah makin cerdik memahami keaadaan mamanya.. lagipun dia mmg rapat dengan papa..

****************************

setiap hari aku akan bertolah sharp dari opis kol 5.00 pm sbb nak elak jam kat depan opis nie.. almaklum la nak berebut dengan org maybank kat sebelah.. selalunya dlm kol 5.45 dah leh sampai ke umah baby sitter dini dan hubby akan tunggu di sana mengambil alih driving ke umah. dlm kol 6 dah leh sampai umah.. (bergantung kpd mood dini) sbb selalunya dia akan main kat playground situ dulu sampai puas main baru nak balik..almaklumla ramai kawan2 kat situ...

dari segi juadah berbuka pulak setakat hari nie memang rezeki mencurah2.. selalunya kakak aku akan kirimkan apa juadah (sbb dia surirumahtangga sepenuh masa).. hubby pulak akan tanyakan aku menu apa yg nak beli hari nie.. hehe.. so far semua makanan yg dia beli memang sedap2... sbb kitorang memang dah biasa beli kat gerai tu...

****************************

hujung minggu nie balik kuantan kampung hubby utk berbuka sama2.. mintak2 tak lenguh sangat berehat kat sebelah..

4 comments on "update puasa.."

Anonymous said...

memang sakit dada kan nita..lately almost everyday sakit dada..

larat lagi dukung dini ek..anak saye dah 14 kg..mmg surrender la nak dukung..hubby yg hantar n amik anak n beli makanan...pi keje pun dah tak drive..tp terpakse la lewat sket kan balik sbb kena tunggu hubby..kalu ikutkan hati mmg nak drive tp memandangkan tak laratnyer pasal..hehe...terpaksa la menunggu sikit..unless kalo hubby ade keje n terpakse balik lewat, kenala jugak drive...

semoga sihat k...

-su-

puterikiut on 10:09 AM said...

macam nieta takde la sakit dada sangat cuma pagi nie tiba2.. agaknya dah lama tak buat keje2 berat.. sakit pinggang memang selalu especially kalau berdiri lama.. pasal driving tu mmg nak taknak ke na jugak bawak keter sbb selalu sgt kena gi meeting kat menara.. lagipun hubby balik awal tak sama dgn opis hr.. sofar ok lagi driving sbb duduk je..better drp berjalan..hehhe..dulu masa dini pun sampai sehari sblh bersalin pun driving lagi..agaknye sbb tu dia suke bawak keter gak.. :P

anyway banyak2 berehat.. mungkin baby sue dah bsr kot.. dah berapa kg?

yatipruzz on 12:49 PM said...

akak2 ku yg tgh pregnant, take care, mkn bebyk ok kasik lebih tenaga.

dugaan mengandung time pose, mmg berat la...tahan sket lagi eh...tak lama lg nak bersalin dah hehe

tk care!

puterikiut on 11:44 AM said...

tq yati :)

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez