Tuesday, September 19, 2006

First Check up...


wah pejam celik pejam celik dah pun masuk minggu ke-28.. mcm first time dulu gak aku pilih Dr Delaila SJMC.. tapi kali nie dah takmo checkup hari keje.. sbb penat nak nunggu sampai petang.. nak gi awal tak leh sbb hubby keje.. so better kalau kami pegi hari sabtu.. punye la semangat nak amik nombor.. kol 8 tepat dah terpacak kat dpn kaunter nombor,.. Alhamdulillah dapat nombor 6.. so tayah la tunggu lama kot.. tapi nak dijadikan citer.. tunggu punye tunggu sampai dkt kol 10 baru Dr sampai.. aduh.. nombor 6 pun lama gak.. sib baik tak bawak dini.. kalau tak mesti dia boring..
tingat lagi masa bawak gi klinik pun dia dah berlari keliling klinik..siap dpt kwn baru.. budak india laki2.. tak makan saman betul..

dah 2 thn tak jumpe dr.. tak banyak perubahan.. still style yg sama.. nurse pun nurse yang sama..hehe..

suspens gak bile nak scan kali nie.. sbb last month tak scan kat klinik.. so insyaAllah this month dah boleh nampak gender kan.. jeng jeng jeng.. dah tau dah.. unexpected nampaknya.. tapi aku tetap happy... sbb tak kisah apa2 pun boleh :)

lepas gi SJMC bergegas ke APSH lak nak visit opismate yg baru deliver semalam (jumaat).. nie first time kitorang gi APSH .. telepas jalan jugak la.. dah la jem yang amat area tu..parking pulak susah.. open air dah penuh.. lower ground pun penuh..last2 kuar balik parking.. sib baik tayah bayar.. finally sampai gak ke ward.. sian member tak dpt bilik single bed sbb dah penuh.. terpaksa tunggu waiting list.. hai mintak2 time aku nanti tak mcm tu.. susah skit la kalau dok double bedded.. satgi mana tau baby meraung ke.. baby sebelah meraung ke.. takut mengganggu lak..

sonoknye dapat tgk baby baru lahir.. comel.. asyik tido je.. tapi member ckp lain skit ek APSH nie.. derang tinggal kan baby kat ibu lama2... mcm aku dulu rasanya sekejap je.. lps feeding dia ambik balik.. sbb time tu ibu perlukan rehat secukupnye..

lebih kurang 2 bulan lagi.. sabar sabar... (walaupun tak sabar menunggu).. moga dipermudahkan.. AMIN!

6 comments on "First Check up..."

Anonymous said...

wah nita..cam nak same je kitenyer due..bile ek due awak? awak mesti tak kenal kite ni..jiran sebelah rumah awak mase kat tmn dahlia, bukit beruang..hehe..budak engineering..segeng ngan zila, adik kak mimi..skang satu opis ngan yati...hehe..

rahsie la plaks gender baby ek..surprise to all..heheh...

betullah tak sabar nak menunggu lagik 2bln ek..hehe
-su-

puterikiut on 8:04 AM said...

hai su... rasa mcm tau kalau tgk muka mesti kenal kan.. anyway thanks ye sudi baca blog kiter.. eh awak punyer EDD bile? kiter punyer 1 Dis 2006. 2nd baby jugak ke? SJMC gak? tahniah yer..

Anonymous said...

hehe..beza 2 hr jek..saye 3/12 due..first baby dulu kat az-zahra bangi..second ni pun insyaAllah kat situ jugak kot..coz skang ni mmg checkup kat situ..tgk muke kenal kot..hehe..anyway..slamat berpuasa...and wish you all the best...
-su-

puterikiut on 10:50 AM said...

hehe memang lebih kurang la tu.. samer la take care.. selamat berpuasa :)

yatipruzz on 1:30 PM said...

k.nieta, girl ke boy ke tak kesah janji slamat...gud laks eh!
yati igt adik idlan nnt takmo kat sjmc dah..nak tukar angin tpt lain hehe

puterikiut on 1:50 PM said...

oo dah tak nak sjmc ek.. tak kisah la asalkan dekat dgn umah.. jgn cari yang jauh2 sangat...

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez