Tuesday, September 26, 2006

shopping di sogo lak


haa nie menyahut seruan puan yati.. so nak citer pasal shopping-shopping malaysia kat sogo lak.. ish jln sakan sungguh mak buyong nie.. last week gi sogo sbb ader wholesale (utk sogo card/maybank card members)..pastu gi j-card kat equine.. pastu nie dapat invitation gi sogo card raya sale preview lak.. apa lagi.. sakit2 pinggang pun tanak lepas kan peluang.. konon2 nye advance shopping sbl pose.. padahal pose nanti mesti nak gi kl lagi.. dah keje pun kat kl..

kitorang gi awal gile la konon.. betolak dari umah kol 9.30 target sampai kol 10 sbb takut berebut parking.. almaklumla nie first time gi sogo member's day.. (org yg takde card takleh masuk).. targetnya cuma 3 benda (konon2 la).. nak beli gaun dini.. baju utk anak2 sedara & baju utk ayah.. tapi biase la kalau dah sampai sana mula le melencong sampai ke cadar.. hehhee..

kalau nak dicerite detail .. ermm memang best la sogo sale.. rasa nya 3 kali ganda lagi best dari jj kot... especially barang2 baby dan toddlers.. memang best gile kalau nak shopping..voucher pun dapat mcm jj gak.. nak buat stock setahun pun boleh sbb byk sgt choice, branded & discount yang mmg best..tapi aku dah banyak shopping baju raya dini time sogo sale sebelum nie..lagipun target aku nak beli 3 barang je.. so aku terus tuju ke bahagian gaun..lps dpt gaun terus ke bahagian t-shirt utk budak2 umo 6-7 thn.. itupun dah penat habis nak lawan tolak dengan kaum2 ibu dan bapa dan anak2.. Alhamdulillah dapat beli gaun flower girls warna kuning lembut.. tapi seperti kebiasaan la.. si dini bukannya suka baju baru.. dia ni klasik skit.. sayang baju lama2.. hehehe

yg bestnye tu.. tengah aku & hubby sibuk memilih2 baju.. si dini dengan mak sedarenye sibuk main kuda pusing2..(yang kena isi token tu) naik free lak tu.. menumpang berdiri sbb tempat duduk kuda dah penuh.. lawak betul tgk muka dia time tu.. penuh kepuasan.. almaklum la dah lama teringin.. apa lagi dah diberi peluang jangan dilepaskan.. hehehe..

pasal barang2 lain tu aku mmg tak focus sangat.. biarkan hubby yang shopping sakan beli baju, kasut dan seluar raya.. (sbb dia tak gi jusco haritu)kitorang melepak je kat tepi dinding sambil duduk atas lantai.. waktu tu dah tak kisah dah sbb ramai yg buat mcm tu..

kat area barangan rumah pun mmg best..cuma rasanya dah takde budget utk tu.. cuma sempat sambar cadar dan 2 bijik bantal utk persiapan tetamu yg bakal dtg bila aku bersalin nanti.. almaklum la bantal masih kurang.. itu je kot.. apa2 pun kitorang bertolak balik dari sogo kol 4.. bayangkan daripada kol 9 lebih sampai kol 4.. adui penatnye.. hujan lebat lak tu.. habis basah kuyup sementara nak sampai ke parking... sib baik tak parking dlm sogo kalau tak mesti jem gile time beratur nak kuar..

p/s : sorry takde gambar kali nie.. tunggu raya je la..

2 comments on "shopping di sogo lak"

yatipruzz on 4:05 PM said...

k.nieta mmg hebat shopin sakan hehehe

puterikiut on 4:07 PM said...

kak nieta shopping skit je..hubby yg shopping byk.. (sambil tuding jari) hahaha

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez