Friday, September 29, 2006

oohhh la la...


Hari nie hati ku berbunga riang.. puding roti ku menjadi.. hubby kata sedapp!!.. terima kasih banyak-banyak kepada sorang adik yg sudi mengajar si kakak yg serba kekurangan nie..hehehe...

kisahnya bermula bila tiba2 terpikir macam mana nak habiskan roti gardenia kat umah tu.. terasa sayang sbb expired dated dah hampir.. almaklumla bulan2 puasa nie time makan limited..lagipun perut sentiasa kenyang.. memang tak sempat nak habiskan roti2 tu... lagipun sebelum nie pernah try buat puding roti nie.. tapi kurang menjadi.. biasa la resepi kat majalah bukannya boleh harap sangat.. kita faham mcm lain buku maksudkan lain..

dengan semangatnya terus mintak tolong hubby belikan susu cair dan aluminium foil.. ingat nak buat sebelum berbuka.. tapi biasala pergerakan slow.. lepas berbuka baru siap.. apa2 pun rasa puas sangat sbb hubby suka puding roti tu.. hati isteri mana yang tak suka kalau cubaan pertamanya menjadi.. hehehe

lepas nie nak masak juadah ape pulak ek.. :)

4 comments on "oohhh la la..."

Anonymous said...

Nieta..cam sedap jek bunyinya...kalau x keberatan share laa resepi..sbb penah gak buat puding roti..tp jadi tak cantik...penyek jekkk ..hehe

-syima-

puterikiut on 12:24 PM said...

boleh.. shima bagi la nama penuh/email.. nnt kiter email

ummi on 8:18 PM said...

akak nak komen psl entry sebelum ni. insyaAllah, kalau puasa time pregnant pun baby sihat, janji kita makan makanan yang berkhasiat time berbuka tu dan pastikan bersahur. kedua2 anak akak kena time puasa. si kakak masa awal2 pregnant (merasa puasa penuh, best). iman pulak masa dah sarat sangat. bersalin 20 ramadhan. tapi semangat kena kuat dan suami kena beri support.


oh dini baru 10kg ye? mcm kakak when she was dini's age. kurus jek. adik dia plak dekat 14kg sekarang. takde org sanggup dukung dia lama2. tapi apa2 hal, asalkan sihat dan aktif okaylah tu.

selamat berpuasa yek..

puterikiut on 9:02 AM said...

thanx kak ti.. lega skit bile dengar mcm tu..nieta takut kekurangan susu/berat baby... tunggu next checkup apa komen Dr..

psl dini tu..berat dia memang 10kg++ tapi kalau tgk badan dia tak la nampak kurus.. tembam ade la.. tak caya tgk gambar die mkn aiskrim tu.. agaknya sbb rangka badan dia kecik kot.. kalau tinggi maybe nampak kurus... :)

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez