Thursday, October 7, 2010

Tips-tips untuk bersemangat ke tempat kerja..


Selalunya kalau penat balik dari pejabat, nak mengingatkan esok kena bangun awal lagi..kita akan jadi malas kan.. biasa la manusia normal kan..ada ke org yg berkobar-kobar nak ke ofis tiap2 hari? kecuali la kalau ada buah hati pengarang jantung ke kat pejabat tu kan..
bagi daku.. selain daripada niat nak berkhidmat la kan.. nie antara semangat2 dan motivasi untuk ke pejabat...oppps jangan salah anggap ye..bukan makcik buat nie masa time pejabat ye... tu dah curi tulang la pulak kan..makcik akan layan masa lunch hour dan selalunya sebelum waktu pejabat bermula..sbb makcik kan sampai awal opis..seawal 7.30..dicampo dengan sekarang nie dah tak berani tido dalam kete.. (ada nampak kete jenazah kat parking daa)..



1. Buku/novel... (contoh motivasi.. "eee tak sabarnya nak baca buku lunch time nanti..especially novel2 yang sangat best dan tak sabar nak dihabiskan")






2. cd Korea.. aku pernah bersemangat nak habiskan cd korea yang sangat best mcm citer my girl nie.. nak tgk kat umah tak sempat kan..so datang opis awal2 tgk cd dulu..hehe







3. shopping.. especially kalau dah dapat gaji/bonus/sis/atau ada Sale...mesti la tak sabar nak tunggu esok kan..






4. terkini daku sangat 'gila' mencari design2 yang cantik untuk deco cupcakes.. nie tgh semangat nak dtg opis sbb nak kumpulkan design2 yang simple dan cantik la nie...hahaha



















apa2 pun.. yang penting..kerja jalan.. hehe

5 comments on "Tips-tips untuk bersemangat ke tempat kerja.."

Farra on 11:30 AM said...

ooo ok..bagus gak tips ni..cuma 1 je tip sy sama ngan akak --> no 4...yg lain tak match..tp tips2 lain ada juga cuma segan nak share eheheh ..yg penting bukan skandal ok

yg penting keje jalan setuju sgt!

puterikiut on 11:41 AM said...

farra..apakah itu? wonder gak tu..hehehhee

aida on 6:24 PM said...

semangat p kerje, bagus idea nie... lebih kurang je semua no 1 ke 4.. hehehe

y@tipruzz on 11:57 AM said...

lama dh tak berkecimpung dgn citer korea..dulu rajin gak layan huhu.

satu lagi tips, kalo ade baju baru terus pakai...sure semangat giler akakaka

puterikiut on 12:05 PM said...

yati : ya betul..setuju sangat..baju baru ke tudung baru ke kasut baru ke atau handbag...hehe

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez