Monday, October 18, 2010

cupcakes oren dan cornflakes madu


Minggu nie plannya nak buat cupcakes oren utk dibekalkan kepada inche' hubby yg nak pegi camping di PD.. asalnya nak buat cupcakes with poppy seed.. tapi tak perasan la pulak dah habis stock..jd plain orange je la.. tapi yg pasti tetap mabeles.. hehehe..

1 tupperware untuk umah kakak..1 tupperware utk inche' hubby..

p/s: cupcakes tu separuh je sbb mama letak serbuk penaik skit je.. pastu salah budget isi half cup je..huhu..














ahad pulak..tak plan pun terus buat honey cornflakes..kebetulan sara tido nyenyak..rasa mcm nak makan honey cornflakes..stock pun still ada ..apa lagi kan.. kejap je dah siap.. bukan susah pun...

lg bertambah semangat sbb nak isi dlm tupperware baru mama beli kat sini..cheery trio (ada 3 warna dalam 1 set which is hijau muda, pink & turqoise.. spt biasa 1 tupperware utk umah n 1 lagi utk umah kakak.. daku mmg suke bg kat derang sbb derang penggemar setia 'masakan' ku..bagi sekejap je dah licin.. tu yg makcik suke tu.. hehe















nie pun gambar penggemar2 'masakan' mama.. pandai derang bodek ek..bak kata Alesya.. apa yg mama masak sume adik suke.. hehehe

lagi la kembang kempis hidung mama nak buat lagi kan..hahaha




7 comments on "cupcakes oren dan cornflakes madu"

Farra on 9:41 AM said...

sy penah mkn yg hak with poppy seed tu..tak sedap la kak..jgn la coba ..tatau la kalau akak suke

i like tupperware too! suke3 :)

puterikiut on 9:51 AM said...

farra..poppy seed yg mix ke? akak tak pakai mix.. so far sedap je.. tak muak kalau letak poppy seed.. tapi tak letak pun ok..

ima said...

wooww...bila turn nak kasik kat aku lak...

puterikiut on 12:20 PM said...

ima..ko makan ke? kang aku bg ko tak makan pulak..hehe

CT on 2:07 PM said...

wahhhh rajinnye....bila nak jd mcm nieta plak ni..hihihihi

y@tipruzz on 2:27 PM said...

rajinnye wat biskut time off-season ni :p

bagus anak2 akak suke mkn...mesti mama dia bertambah rajin. tak mcm anak2 saya...sumer bolayan kek, biskut, etc...mama n abah je yg bz pulun :p

puterikiut on 9:42 PM said...

ct..ala ikut mood jugak..nie kebetulan mmg ada bhn2..tak habiskan sayang plak

yati...tibe2 je rasa nak mkn ..sbb hrtu tak cukup..awal2 dah licin..anak2 tak mkn tp hubby mkn kira ok la tu janji habis licin..

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez