Tuesday, September 21, 2010

Syoknye Raya 2010...


salam kawan-kawan..so macam mana raya? best kan raya kali nie..almaklumla cuti panjang.. 2 minggu gitu.. dah company suh cuti kita ikut je la kan... nak dtg opis kang membazir elektrik je kalau setakat berapa kerat je yg datang..

so raya tahun nie walaupun ikutkan giliran pahang..tapi Alhamdulillah kami dapat beraya di dua2 negeri sekali.. sbb cuti panjang... kami balik pahang 2 hari sebelum raya.. (Rabu).. malam tu tunggu announcement raya suspens gak sbb ramai yang ckp Khamis tu raya..

kami beraya sampai hari Isnin..pagi tu bertolak terus ke Perlis dari Pahang.. first time nie.. 10 jam la lebih kurang...sampai Perak, Inche hubby dah penat.. jadi daku volunteer kan diri nak drive.. kebetulan dah penat nak layan karenah anak2 berperang dlm kete.. jadi bg Inche hubby pulak la layan derang..

mcm mana raya? best... dua2 suasana yg berbeza..kalau di pahang umah dekat2 ... jd kami berkunjung ke setiap umah jiran2.. kalau di perlis umah kami sebijik2 n jauh2..so takde la nak berkunjung ke setiap umah.. tapi tetap meriah dengan kekecohan ahli keluarga yang berkumpul.. lagipun umah ayah dan mak perlis mmg jadi tumpuan anak2 sedara ayah dan sedara mara mak...

banyak lg nak cerita.. tapi ini dulu ya.. layan gambar raya kami.. yang sungguh warna warni.. tema thn nie caca marba.. purple + merah... hehehhe









7 comments on "Syoknye Raya 2010..."

Farra on 2:30 PM said...

huwaaaaaaaaaaa

banyaknyer gambor kak nita! cantik-cantik belaka

puterikiut on 2:57 PM said...

kebetulan pulak time entry ni dibuat sama dgn entry farra.. sabar k..

CT on 11:29 AM said...

waaaaa banyaknye gambar....
kitorang tahun ni camera prob..so tumpang camera adik2 je...huhuhuhu

puterikiut on 11:51 AM said...

ct.. kitorang mmg kaki bergambar..pegi mana pun asyik nak bergambar..hehe

CT on 12:14 PM said...

tu la...bagus betul..

y@tipruzz on 3:04 PM said...

ske la kaler tudung hijau akak tuh..cun!

puterikiut on 3:21 PM said...

yati... akak tau yati suke hijau kan.. gi cari kat ariani cepat...

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez