Wednesday, June 11, 2008

kisah balik kampung..



Nak meredakan rasa marah dan geram..hari nie tgk gambar2 sepanjang di kampung hari tu.. terjumpa gambar semasa ke dusun ayah.. ayah mmg rajin kalau bab2 pertanian nie.. apatah lagi lepas bersara nie.. mmg masa diluangkan di kebun di Tunjong atau di dusun pusaka arwah tok di Bukit Manik.. yang untungnya ke-empat2 anak perempuannya la.. balik kg kalau kena musim nya dapat la makan buah sebanyak mana sampai kenyang.. saja nak share gambar2 kebun baru ayah utk kenangan dan tracking progress pertumbuhan pokok2 ayah.. :) Ini gambar pokok2 yang ayah tanam lebih kurang 2 thn di Kebun Tunjong..

pokok getah diselang seli dgn pokok pisang.. sbl diusahakan, kebun nie semak mcm hutan..tiap2 hari ayah ke kebun nie utk jaga supaya tak semak..


pokok petai..
pokok durian..
pokok manggis yang ayah tanam..eh eh dah ada buah



pokok manggis yg ditanam oleh anak ke-3 (aku la tu) eh apesal tak besar2 ek sama je mcm tuan dia..

pokok rambutan..eh eh dah menghijau..senang nye nak pungut.. ayah berbaju biru.. dan cucu2 nya serta menantu...




sementara menunggu pokok buah-buahan membesar, ayah selang seli dgn pokok pisang..pisang emas..pisang berangan.. Alhamdulillah menjadi..



5 comments on "kisah balik kampung.."

ima said...

bestnye balik kampung kalau mcm nih...

Farra on 8:36 AM said...

kak, my case dulu lawyer efficient..semua dia buat..eveything letter cc to us ..so cemana dah selesai ke belum?

puterikiut on 9:13 AM said...

ooo ye ker?dia bab2 cc ke ape ke mmg dia buat..cuma lambat.. kalau nak harap surat dia without calling mmg slow..

::zuraimah:: on 3:41 PM said...

bestnye balik kg nieta ni......banyak tul pokok2 buah....

puterikiut on 8:25 AM said...

Alhamdulillah... ini la nikmatnya tinggal di kampung kan.. semuanya boleh tanam sendiri

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez