Wednesday, March 31, 2010

pesta buku datang lagi...19-28 Mac 2010 Part 4


hehe tak habis2 lagi kan cerita psl pesta buku.. daripada sebelum, semasa & selepas.. alkisahnya kami ke pesta buku lagi buat kali ke2 hari Jumaat tu.. disebabkan 2 hari 2 malam daku kerja luar dan sampai lewat malam..jadi hari jumaat tu masa utk rehat dan enjoy.. so apa lagi..janji dgn anak2 sedara ke pesta buku..atas alasan nak bwk derang la ni.. padahal mak lang nya yg lebih.. hehe

kali ni bawak dah kupon PTS yang 25 % tu.. (print kupon drp facebook derang).. wpun rasanya tak ada nak beli apa2 buku PTS dah,.. just in case anak2 sedara nak beli novel pts boleh pakai kupon tu...

kunjungan kali ni lebih santai sbb cuma jalan2 cuci mata.. bawak anak2 sedara ke booth Ana Muslim lagi, sempat sambar key chain comel , beg & pencil case utk anak2 dara dua org tu.. pastu cepat2 berkejar ke level lain sebelum kena kejar dgn promoter2...

anak2 sedara nak lukis karikatur kat Creative Enterprise booth.. RM10 je utk 1 karikatur hitam putih yg sgt comel.. pandai la kartunis2 ni lukis.. tapi yg letih ya nak tunggu turn la.. tgh2 tunggu turn tu.. ada promosi drama Lagenda Budak Setan yang akan ditayangkan bulan Jun nnt.. Farid Kamil & penulisnya Ahadiat dtg.. adoi terus jd crowded booth tu.. ya la sume berebut2 nak tgk Farid dari dekat.. nak amik gambar & autograf.. termasuk la si mak lang yg konon2 nya tolong amikkan utk anak2 sedara nie.. sbb derang dah kena duduk tegak je utk dilukis.. tak boleh gerak mana2 dah nnt org potong q kan...
jadi inilah gambarnya...
sebut psal Lagenda Budak Setan ni.. teringat masa sekolah dulu daku mmg peminat setia Ahadiat.. sampai sekarang pun masih minat... mmg tak sabar la nak tunggu Drama dia.. harap2 sama best mcm novel.. tingat dulu...siap nangis2 tau baca Budak Setan, waktu tu mmg sangat suka baca buku ahadiat..pergi state library tiap2 minggu ikut ayah sbb nak pinjam novel.. ye la sekolah lagi mana la ada budget nak beli..pinjam pun jd la..masa dapat biasiswa kat uni sempat la beli sikit2..yang paling tak boleh lupa masa Buku Lagenda Budak Setan (cover biru) mula keluar, berkira dua tiga kali nak beli ke tak sbb time tu rasanya novel RM30 mcm mahal je.. (rasa bersalah kat Telekom yang sponsor daku )..hehe..tapi beli gak.. siap baca slow2 sbb sayang nak abiskan.. pastu bila dah kerja..semua buku ahadiat daku beli sbb nak buat koleksi.. kalau ikutkan Budak Setan ni bermula drp zaman dia Kashah sekolah asrama, kerja & kahwin...pastu bersambung dgn Lagenda Berakhir.. jd sekarang dah boleh imagine.. Kashah tu Farid Kamil & Ayu tu Lisa Suriyahani.. sangat sepadan kan..

itu la ceritanya.. mungkin ada yg tak suka cara penulisan/jalan cerita beliau.. tapi yg pasti.. daku mmg suka...
dua dari Kiri tu anak2 sedara ku..Aqilah & Aalia..dgn novelis Ain Maisara & sorang lagi penulis..lupa lak nama dia..

Farid Kamil..hensem kan..


Posing kat dpn booth Jemari Seni..kak Su kata bagus buat kunjungan muhibah (sbb dah byk kali dtg :)
Dalam Dewan khas utk Karangkraf

Dengan Kak Noor Suraya (kak Su).. buku kak su Jaja & Din best la.. buat daku tertahan2 tak jadi tido..

Dengan Encik hubby..

Dengan Kak Norhayati Berahim di NB Kara booth, sambar 2 novel beliau "Aku Bukan Billy Biligan & Setiap Jumaat)..

Ahadiat Akashah & Farid ..




5 comments on "pesta buku datang lagi...19-28 Mac 2010 Part 4"

Ummu Auni Afif on 12:09 PM said...

amboi amboi siap pergi gerai pink ain maisarah tu :P

puterikiut on 12:38 PM said...

terjumpa sebenarnya..nak cari jalan kuar..lain pulak yg jumpa.. hehe

CT on 3:45 PM said...

ooo ct pun jumpa gak ain maisarah..tp sebab ramainye student sekolah duk waiting autograf die..x jd la nak shoot2 gambar together...ehehehe

puterikiut on 5:07 PM said...

kebetulan time kitorg pegi xde org kot..hehe

ieka on 10:01 AM said...

alamak.. jaja dan din la ni yg tak dpt beli lagi uhuhuhu

teringat bergambar ramai2 dgn kak su bersama kembar aida aini.. hehe :D

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez