Tuesday, December 8, 2009

shopping di langkawi


pagi pagi dah citer pasal shopping kan...apa la nieta.. takpe2 terapi.. hehe...biasa la hujung2 tahun nie... sales sana sales sini...

just nak share gambar-gambar di langkawi.. 1st time ke Langkawi 1 hari tanpa bermalam.. walaupun perjalanan tak sampai 1 jam.. tapi rasa mcm dah serik.. lain kali kena stay jugak kat sana.. satu boleh enjoy jalan2.. pastu tak payah bayar tax kalau melebihi 18 jam... (walaupun tax tu tak semahal cost stay di hotel)..tapi at least boleh kurangkan penat..kalau tak rushing je nak shopping... takpe nie pengalaman..lain kali boleh boleh guna plan B pulak..

kami bertolak hari Rabu pagi jam 8.30 dr umah... naik ferry pukul 10.00..so sementara tunggu ferry sampai di Jeti K.Perlis, kami tunggu dalam keter sambil bg anak2 makan nasik lemak.. di rumah mak tadi biasala dah nak jalan mmg takmau makan dah..sib baik mak bekalkan nasik..

Kat dalam ferry syukur Alhamdulillah Qaisara ok.. cuma kadang2 dia boring skit dok lama.. ataupun maybe dia rasa pening2 skit.. jgn kan Sara..mamanya pun rasa pening skit sbb ferry tu kan goyang-goyang...

sampai di Jeti Langkawi terus beli tiket fery balik jam 6.00pm... takut dibuatnya tiket habis dah la tak bwk apa2 pun utk stay kat sana... so boleh la budget masa kalau dah beli tiket siap2... singgah di KFC jeti tu sbb anak2 nak makan KFC (pagi2 dah nak KFC budak2 nie).. layan je la sbb takut derang boring lak menunggu mama shopping satgi.. at least sementara menunggu derang leh isi perut kat kerusi luar Idaman Suri tu...

kitorang naik cab je ke Idaman Suri tu.. tambang RM10... kira chartered 1 teksi la tu...ok la kan drp nak menyewa kete.. bukannya nak dok lama2 pun....

sampai di Idaman Suri si mama mulakan langkah nak beli barang2 dlm list.. apa yg nak dibeli kali nie? dan Alhamdulillah semuanya dpt..

  • warmer utk sup/tomyam
  • sudu/garfu tambahan (utk simpanan)
  • pan utk roto canai/roti jala
  • jag panjang
  • pyrex utk bakar kek, puding, bihun, pelbagai saiz
  • coklat (kiriman & buah tangan)
  • pelbagai senduk (nasik, kek, sup)
  • beg bear & pencil case bear utk anak2
  • minyak gamat
  • etc etc..
  • kalau tgk list mcm tak byk kan.. tapi kalau tgk saiz mmg nampak byk.. especially pyrex tu.. boleh tahan berat.. mmg syok shopping di langkawi.. cuma kalau stay sana boleh la plan shopping betul2.. nie mmg shopping tanpa henti la namanya sbb nak mengejar feri petang.. kitorang cuma berenti lunch kat kedai.. (sedap & byk menu, tapi dah lupa nama kedai... area idaman suri tu jgak)..pastu berenti solat di surau jeti.. Alhamdulillah...suraunya selesa...thanks sangat2 kat mr hubby yang sungguh memahami si isteri yang suka shopping nie... thanks sbb sanggup mendukung Qaisara sepanjang hari tu.. kitorang tak bwk stroller sbb susah nak bwk naik feri... so korang bayangkan mcm mana nak mengangkut 3 org kanak2 tu..dgn barang2 lagi naik feri tu kan... yakin boleh !!! hehe

    kat depan Hj Ismail Group... dah habis shopping.. tgh tunggu teksi nak balik jeti..

    Qaisara pun dah berapi kali tido dah..



    alesya yg tipu2 tido..penat sangat la tu..

    3 comments on "shopping di langkawi"

    Farra on 5:46 PM said...

    contoh ibu beranak 3 yg tabah mengharungi cabaran dan cuaca panas untuk shopping di langkawi...hebat2

    i can imagine! kalau sy mmg bengkok dahh..ur hubby so sweet laa

    puterikiut on 1:28 PM said...

    farra.... ehhehe syukur Alhamdulillah...

    manajanjimu on 3:19 PM said...

    sunnatullah... walau sepuluh anak...tak kira ibu tikus atau kucing.......kecuali anak 'longkang'....
    nmun sepuluh anak belum tntu boleh memelihara seorang ibu......apalagi ayah.

    Archive

     

    :: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez