Thursday, December 24, 2009

projek cuti sekolah...


ini semua idea hubby ku.. almaklumla cikgu sekolah... byk masa di rumah cuti2 nie... jadi dia suarakan idea nak make over bilik anak & boleh jadi pemangkin nak suruh derang tido kat blk sendiri...rasanya dah sampai masanya pun..si kakak dah nak mausk 6 thn thn depan..adik pulak dah cukup 3 thn bulan lepas... dah boleh berdikari pun..lagipun yang penting keselesaan...

kami mulakan projek dengan survey katil.. survey 3 buah kedai & terus beli... anak2 pun setuju.. asalnya nak beli katil yg girly2 skit..tapi tak ada la pulak..jd pilihan kami ialah Mr. Pooh... kami tak beli yang double decker..sbb bahaya utk kanak2...tinggi melangit...jadi kami beli yg rendah dan boleh sorong2 tilam tu...

sebelum katil sampai... si ayah mulakan projek mengecat pulak... atas pilihan si ibu...tak lain dan tak bukan kaler pink la kan..anak2 pun setuju :)

jadi ini lah hasilnya.....bilik yg 80% siap (belum letak sticker divider)




sonok tgk derang dah berdikari..kalau rasa ngantuk/nak baca buku/nak borak2/nak main derang akan naik atas dan masuk bilik.. si adik ambil katil bawah..si kakak pulak katil atas..kadang2 tu kalau sonok sangat borak dua2 tertidur kat katil atas sampai pagi...

harap2 berpanjangan la ke'excited'an derang nie... :)

p/s: terima kasih kepada penaja utama, Mr. Hubby...

7 comments on "projek cuti sekolah..."

y@tipruzz on 4:46 PM said...

comel comel!

idlan takut nk tido dlm bilik dia sesorang...penat je kitorang makeover huhu

firas still kena tido ngn kitorang...kalo terjaga tgk saya takder dia mesti cry cry huhu

Call me Keledek. on 6:40 PM said...

bestnya tengok mak ayah sibuk buat makeover bilik anak-anak! teringin rasanya..tapi ntah bilalah agaknya :P

CT on 4:10 PM said...

cuteeeeeeeeeeeee....

so ape outcome...berjaya x depa tido bilik sendiri..kami still x berjaya ni nak train anisah tido bilik dia...huhuhuhu

puterikiut on 7:12 PM said...

keledek...kitorang pun dah lama plan.. bukan senang project nak on..:)

ct..outsome nya so far so good..mmg derang dah independent..tido blk sendiri siap tutup pintu..almaklum la dua2 dah big girl..thn dpn dua2 pegi PASTI..

puterikiut on 7:52 AM said...

yati...takpe nnt adik dah besar leh la idlan tido sekali kan..

CT on 8:34 AM said...

wah, share aaa tips nak bagi anak independent...

anisah bleh tido bilik dia tp nanti tgh2 malam bangun cari mama...:)

si adik of course la lom bleh independent..still nak nenen...

Farra on 8:51 AM said...

wah..sgt cantik!anak2 tido bilik kami semula..haha..bilik depa tak guna2 lg

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez