Wednesday, September 2, 2009

penat..bosan.. tak enjoy


lagi2 entry pasl keje kan.. tapi blog nie la tempat aku melepas perasaan pun.. hari nie aku mc.. habis sakit badan.. citernya smlm pukul 2.30 baru partner yan perasan senior tu cakap nak pegi meeting dgn customer.. hello..itu area jammed tau.. kol bape nak sampai sana n kol bape nak balik.. tapi dah alasannya customer tak free hari lain aku ikut je la..dia dah gerak dulu.. byk betul lak tu halangannya sbl aku gerak.. daripada mesin fotostat rosak.pastu tersekat dlm lif sorang2...pastu smart card pulak not working..gate parking tak boleh bukak...pastu bila sampai kat area pejabat customer tu..parking penuh.. mmg jauh aku parking..menapak dlm gerimis..on the way tgh menapak tu..si partner dah call.. "engkau kat mana??? Me*** Z dah bengang nie.. "

pastu discussionnnya mcm org tanak balik berbuka je.. pukul 5 baru stop.. nak meredah kg baru yang jem tu.. dan akhirnya aku tak sempat balik rumah.. berbuka di rumah kakak..tu pun sampai ngam2.. sian En. Hubby tepaksa bebuka sorang2 dgn Dini ..

hasilnya..aku sakit2 badan hari nie... ada tanda2 nak kena selsema..

dan sbb tu la sempat nak update blog.. sbb aku tak ke opis.. kalau ke opis jgn harap la.. rehat yg setengah jam tu pun aku tak sempat rasa.. kalau dah duduk kat kerusi tu dari pukul 7.30.. mmg kerja tak berenti2.. berenti hanya utk mengepam dan solat..tak ada masa utk browsing tak ada masa utk borak.. apatah lagi nak update blog.. sedih betul...

dah la keje yang byk.. dapat A** yang garang.. pastu partner pun sangat la tak best.. tak respect org langsung.. aku tgh bersabar nie... workload kami yang byk dan tak balance dgn partner tu.. kalau ditanya apa keje nya.. jawapannya... pergi menjual.. yg lain suma pas ke acct mgt.. tak bengang mcm tu.. tapi sbb aku pk dah tu punca rezeki, aku tak mengeluh.. cuma yg tak puas hatinya.. boleh tak jgn bebankan lg dgn keje2 tambahan yg remeh2 tu...atas alasan dia jarang di pejabat...aku dah cukup byk keje.. memang tgh bersabar nie.. kalau tak sabar mmg aku akan suarakan..

rasa rindu nak huha huha kat pejabat.. cerita tentang anak2.. cerita tentang shopping.. cerita tentang buku.. cerita tentang fesyen baju... aku rasakan dah lama aku tak tersenyum di pejabat..

minggu dpn nak start berbuka di luar dgn customer.. hemmm

5 comments on "penat..bosan.. tak enjoy"

Farra on 7:24 PM said...

kesiannya baca entry akak ni..inilah dugaan di opis baru ek? ingat nak call akak tanyer sket psl ameda..nanti sy sms dulu ok

Ummu Auni Afif on 8:19 AM said...

with higher post, come great responsibility.
aduhai

ShaFiAti on 8:24 AM said...

tu la kan nita..takper..bersabar byk2..tu yg kdg2 risau/takut/maleh nak tukar post tu..mmg kena expect that kind of situation..anyway..do ur best k..:)

puterikiut on 6:48 PM said...

farra..harap2 lps ni ok..

shafiati..thanks ya..

ummu auni afif.. masa jd asst mgr dulu pun staff ku ramai...nie segalanya kena buat sendiri..

CT on 3:39 PM said...

salam...nieta....mai dtg amik kad raya virtual....:)

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez