Tuesday, September 29, 2009

Corat Coret Lebaran..


Salam Aidilfitri.. Maaf Zahir Batin buat semua.. maaf sangat2 orang semua sibuk letak entry ucap selamat hari raya..cerita psl raya...aku lak dah bersawang blog nie.. takleh jadi nie.. hehe

Jadi nie la cerita serba ringkas di hari Raya 2009.. aduhh sonok betul beraya rasa mcm malasnya nak balik KL kan.. rasa tak puas pun ada..padahal bercuti di kampung dari hari Khamis sampai ke Ahad.. haa lama tu..lebih dari seminggu...

kami bertolak dari Kl lebih kurang pukul 3.30pm (slp hubby balik sekolah), konvoi dgn family kakak.. berhenti berbuka di Simpang Pulai..sedap betul kakak sediakan nasik lemak..lupalak nak snap gambar sbb lapar punya pasal..sambung perjalanan di selang seli berenti rehat di Gurun..dan seterusnya direct ke Perlis.. sepanjang perjalanan mmg mencabar sbb nie first time kami balik malam..hujan pulak lebat sungguh sampai tak nampak jalan.. mmg bawak 70-80km/j saja.. Syukur Alhamdilillah kami selamat sampai di kampung jam 1.00am... fuhh letih mmg letih.. tapi bila dah jejak kaki di umah mak ayah mmg hilang semua letih..sonokkkk...

Hari Raya Pertama:
kami sedondon turqoise thn nie.. kecuali Qaisara je tak ikut theme..sorry dik.. thn dpn insyaAllah kita sedondon k..





Hari Raya Ke-tiga:







Majlis pertunangan adik.. seronok bila sesekali umah berkenduri.. meriah!.. menunya Laksa K.Perlis + kuih muih..

Hari Raya Ke-4 :
Ke Padang Besar shopping 'skit'

Hari Raya Ke-5 :
Ke Aloq Setaq beraya di umah sedara mara & kawan2 hubby

Hari Raya Ke-6:
Trajedi Dini jatuh di dlm umah, tulang pergelangan tangan retak & bengkok.. mmg cuak sangat tgk.. siannya tgk dia meraung2 sakit... kami bwak dia mengurut lps x-tray...

Hari Raya Ke-7:
Tangguh balik KL sbb dah letih semalaman berubat dini.. balik Ahad.. petang bwk anak2 ke Kola Peghelih tgk laut..anak2 suka sgt tgk air laut..
itula cerita raya kami... mcm mak kata.. kalau benda nak jadi mmg akan jd jugak..dah ditakdirkan mcm tu..itu semua ujian kan..
ada lagi gambar yang tak upload..lom transfer dr camera.. nnt leh share lagi.. :)


6 comments on "Corat Coret Lebaran.."

y@tipruzz on 9:46 PM said...

salam raya kak!
cun la baju maroon 3 beradik tuh...tempah eh kak, sbb skirt tu sama kain...minat sgt sayang sy tade anak girl jerk :p

moga dini cpt sembuh!

Ummu Auni Afif on 7:42 AM said...

comel sangat bebudak tu :D

puterikiut on 8:47 AM said...

salam raya Yati.. bj maroon tu bukan tempah..akak beli kat Sogo brand Flower Girls.. in future kot yati nak beli..insyaAllah nnt dpt la tu :)..thankx for the wish..

Ummu Auni Afif.. thanks..selamat hari raya k..

Farra on 9:51 AM said...

wa...cantik kedua-dua tema...like my SIL yg ada 3 daughters..suka beli baju sedondon size je lain

thn dpn teringin nk sedondon

Manggapintu on 11:21 AM said...

Nita,selamat hari raya.
standard la kalau pi perlis,mesti lajak terus padang besaq. liza pun pi raya ke 4 hari tu,tak terjumpa la pulak. kalau tidak boleh beraya kat pdg besaq,heheh.

puterikiut on 1:33 PM said...

liza..awat tak hbq nak pi perlis..len kali calling2 la leh singgah umh kami..hehe

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez