Monday, August 24, 2009

Selamat Berpuasa


salam semua.. sorry la hari ke-3 berpuasa baru nak bukak entry ucap selamat berpuasa... tak terlambat lagi kan..

2 hari pertama berpuasa di rumah..frust jugak sbb tak dapat balik kampung berpuasa di kampung..plan asalnya kami akan balik kuantan sbb cuti sekolah husband pun cuti seminggu.. plannya nak berpuasa di kampung la konon2nya nie..pastu baru la aku tau rupanya aku tak dibenarkan bercuti selama tempoh sebulan pertama bekerja.. (sib baik raya dah di bulan ke-2)..

jadi terpaksa la kensel plan..sian anak2 dah excited nak balik kampung..almaklumla.. dah berminggu2 kami tak bwk derang gi jln2 giant/jusco/tesco.. sampai kan smlm lalu dpn giant si adik dengan nada sedihnya cakap..mama, adik nak pergi giant.. adik suuuuuuke pegi giant... sian kan... terpaksa la aku pujuk nnt keadaan dah ok kita jalan2 ye.. tak dpt byg kalau derang dok umah je sepanjang masa.. semalam pun kitorang bwk naik kete round2 kl walaupun tak kuar drp kete pun..excited budak2 tu tgk2 jalan.. tak dpt pegi mall dapat jln2 naik kete pun jadi la..
eh apa aku melalut nie..drp cite psl pose ke citer psl mall pulak..hehe...

thn nie thn pertama aku berpuasa + breasfeeding...almaklumla sbl nie tak pernah cukup setahun nyusukan derang...(bday anak2 ku dlm bulan pose & lps pose)... memang kena kuat semangat la kalau breastfeeding time pose nie.. aku yg tak lalu makan kurma pun terpaksa telan jugak sbb byk tips menyusukan di bulan pose ckp kena makan kurma.. not bad jugak rupanya kurma tu ya... hehehe sblm nie try makan skit dah tak lalu..sampai besar la aku dah takut nak try...

spt thn2 lps, co kami bg kelonggaran utk kami blk kol 4.30 tp mula keje pukul 8.00.. keje kol 8.00 tu ok la sbb aku insyaAllah akan sampai 7.30-7.40... balik awal tu yang semangat skit...apatah lg minggu pertama nie anak2 ada di rumah dengan hubby..tak sabo nak blk umah nie..

itu saja kot..dah nak start keje nie...

sedikit update tentang Qaisara.. Alhamdulillah Sara dah boleh meniarap sejak 2 minggu yang lepas..which is genap umurnya 3 bulan..cuma kadang2 tangan terkepit lagi... cuma sekarang kena lebih perhatian kat dia takut dia meniarap tapi tak pandai bebaring balik... suka betul2 kakak2 tgk si adik dah pandai meniarap dgn gelak... :)

3 comments on "Selamat Berpuasa"

ShaFiAti on 10:56 AM said...

selamat berpuasa nita n family..semoga susu pun bertambah byk..sedap la kurma nita...mlm kena minum air byk2 la kan..

su dulu mmg dahaga sgt time puasa...asyik nak minum air je bile dah mlm lepas berbuka tu..heheh..pastu mmg production susu pun reduce la sket..tapi takleh miss pump susu la..:)

CT on 12:01 PM said...

Salam Ramadhan buat nieta n co..

wahhhh hubby ada kat rumah, mesti siap masak dah...hubby nieta pandai masak kan..:) bestnyeee

agree with Shafiati, kurma sedap la..ct leh makan 10 biji kurma at one go...lazaaaaaatttt :)

good luck BF...:)

puterikiut on 10:43 AM said...

shafiati... selamat berpuasa juga :) betul tu mmg dahaga kan.. duuugaan..hehe

ct : wahh dasat tu boleh mkan sampai 10..nieta mkn cukup syarat je.. hehe

hubby nieta cuti...ada la dia masak skit2..sbb dia pun tak suka lauk luar..masak simple2 pun lazat kan..:)

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez