Monday, March 31, 2008

update umah...


semalam, kami sempat jalan kaki ke bakal umah baru sbb owner dia dah dtg.. bukan sng nak masuk umah tu sbb ownernye sangat la bz.. so kesempatan yang ada aku amik gambar byk2.. dgn amik video.. senang nak berangan dan budget apa yg patut sementara menunggu proses pindah milik siap.. cuma nak share kan skit ja gambar yang berkaitan.. tayah la lebih2 sbb bukannya betul2 selesai lagi..lagipun kalau dah complete nnt br syok share gambar kat sini kan..

==>> (toilet) : cadangan nak tambah cermin, heater dengan toileteries storage ===>> toilet no. 3, pintu dah ditukar ke sliding ..
==>> porch : cadangan perlu pindah tiang dan tukar pagar,so boleh masuk 2 bj kete..tapi tu budget ntah bile..hehe
===>> dapur : counter top dah sedia ada, cadangan : tambah hanging cabinet
==>> pandangan belakang umah.. boleh sambung tanam atau pindah pokok betik..pokok serai dan pokok pandan dr umah sekarang..blkg kaler biru tu sekolah dini..senang nak hantar dini :)
===>> stor kat bawah tangga..


5 comments on "update umah..."

::zuraimah:: on 10:57 AM said...

waaa...bleh tahan besar jugak rumah nieta ni..... mesti x sabar nak move in kan...:) good luck

Farra on 8:36 AM said...

rumah akak even 2nd lawo dr rumahku tau

table top dah ada..so byk save ni!

kalau nak buat tiang porch tu mahal beb..sebab kene buat proch baru..saya punya porch pon masih ada tiang tengah..so lain kali la buat :D
about vantage, sy minat pinggan mangkuk gak, but alhamdulillah, tak minat vantage ..kalau tak duit melayang le

puterikiut on 3:12 PM said...

siti: ala biase2 je.. hehe

farra: umah nie owner dia tak jd duduk sbb opis dia jauh,lgpun dia mmg ade umah lain, itu yg dia reno mcm nak duduk sendiri..lagipun dia mmg contractor buat umah..

Purple 28 on 6:03 PM said...

oooo bestnyer...dapat umah ni berbaloi jer...contractor pulak tuh...jimatla sikit kan tak banyak nak buat renovate...

kat mana umah tuh...best jer nampak??? mahal tak beli atas orang

puterikiut on 8:25 AM said...

purple28 : nak kata tak byk reno tu tak jugak.. kalau byk duit leh la extra2 reno..ie nak pecah dapur ke nak besarkan toilet ke..hehe

beli atas org nie mahal skit sbb org tu dah mark up..pastu kena bayar 2 legal fees..kalau beli atas developer biasenya s&p free kan..

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez