Tuesday, April 8, 2008

Pesta Buku Antarabangsa KL 2008



seronok betul dapat ke Pesta Buku..tu aktiviti tahunan kami tu.. sehingga ke hari nie aku dah pegi 2 kali.. mungkin 2 kali je kot..lagi byk pegi lagi byk duit habis.. tapi hubby mcm nak pegi lagi..almaklumla org tu sekolah dia dpn PWTC je.. best kan..


Hari pertama dah plan awal2 dengan member opis..gi time lunch..naik STAR LRT.. mmg kitorang plan 1st day nie nak survey dan focus kat langganan.. sbb nak ke kaunter melanggan tu boleh tahan lama.. nak beratur dan redeem hadiah.. Alhamdulillah berjaya melanggan Pa&Ma setahun.. dan dapat hadiah mangkuk Vantage..best2 menambah koleksi.. hadiah tak sesuai dengan majalah?sbb nya sepatutnya dpt soft toy..tapi rasa mcm tak praktikal..dah byk kat umah..anak2 pun dah bosan kot..baikla tukar hadiah..:) member pulak berjaya melanggan Pa&Ma dan Keluarga.. kami stuck lama kat booth Karangkraf..isi survey 3 pages tapi hadiah berbaloi..dpt t-shirt, novel dan kupon..


Hari ke-dua ke PWTC dengan hubby pulak.. tinggal anak2 kat umah sbb sian nnt derang penat..tapi dah janji dengan Dini nak belikan buku cerita dan buku kerja.. kalau dia tak suh janji pun mmg plan nak belikan.. utk adik sekali.. senang tayah berebut novel dengan mama..

kali nie kami mmg pusing semua dewan.. free gift pun byk..boleh bawa balik utk anak2.. mcm eraser..kipas..book mark.. dan mama dapat sehelai lagi t-shirt..t-shirt jalan2 tau bukan t-shirt tulis karangkraf..satu kaler putih satu kaler pink..


mmg puas hati sbb dapat beli novel2 kesukaan..boleh buat stok banyak2 especially time outstation baca dlm ERL ataupun time balik kampung.. majalah pulak majoritinya hiasan dalaman.. tahan je hati kalau lalu dpn kedai mamak maybank tu sbb nak simpan utk beli kat pesta buku..sbb kalau beli kat sini ada resit..penting tu.. :)


so ini lah gambar2 buku dan majalah yang diborong sepanjang 2 hari tu.. nie tak termasuk buku2 hubby.. cuma buku mama..dini dan adik je.. dini yang semangat susun dan suh mama amik gambar tu..

6 comments on "Pesta Buku Antarabangsa KL 2008"

aida on 10:20 AM said...

kak nieta, nak tengok gambar novel yang akak beli tu.. tak nampak saya novel apa akak beli

akak singgah tak booth Jemari Seni? ehemmm

puterikiut on 10:36 AM said...

aida..nnt kak nieta hantar email gambar besar skit.. jari jemari seni tu terjumpa tapi taktau buku apa yg best.. (korang tulis blog lambat sgt)..hehe

puas kak nieta cari buku yg aida suggest tu..tapi tak jumpe la.. takpa beli kat kedai buku nnt la..

Ummu Auni on 10:40 AM said...

wah, ni dahsyat dari saya ni!
berapa abis akak?

puterikiut on 10:53 AM said...

ummu auni : kalau total up kira dah boleh capai target LHDN untuk 2008.. :)

sbb campo ngan langganan..buku2 tu takde la mahal sgt..

yatipruzz on 1:57 PM said...

jelesnyer...sakan giler!

::zuraimah:: on 1:16 PM said...

huhuhuhu cepatla umah siap..tahun depan bleh gi KLIBF 09...x sanggup dah nak menahan rasa ni...

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez