Friday, July 27, 2012

deep freezer dah sampai


Akhirnya beli juga deep freezer yang diidamkan mama.. takde plan nak beli brand apa pun asalkan within budget okla..tingat masa mula2 mengepam susu anak sulung dulu tak pernah terpikir nak beli deep freezer ni.. waktu tu perkongsian ilmu breastfeeding ni masih kurang tak macam sekarang siap ada group ibu menyusu semua..dan dah masuk anak ke-4 baru la sampai ke tahap beli deep freezer.. syukur rezeki Allah...harap2 stok ebm mama makin bertambah, berkhasiat dan berkat untuk puteri mama...

ok layan gambar dep freezer mama dulu untuk kongsi pengalaman..
jenis chest freezer ni Mistral...mama beli dengan harga RM600.00. taksurvey kedai lain pun terus ke kedai letrik yg mmg biasa beli barang letrik.. nama kedai tu D' Legend kat Jalan Klang Lama, dia ada cawangan kat Sri Petaling.

kenapa tak survey? sbb rushing taknak keluar lama2 sbb bwk baby sekali.. pastu nak elakkan jalan jam org balik keja..bulan puasa ni faham2 la jalan jam yg melampau..

ok layan gambar cik mistral saya...


kitorang simpan dlm bilik bawah.. kat dapur dah tak muat...hehe


lapisan kedua selepas pintu..ada pintu yg mcm pintu cermin aiskrim tu..tp bukan kaca pun..abs tu


isi dalam freezer yang belum diisi..harap2 penuh la nanti ya..amin..





- Posted using BlogPress from my iPad

7 comments on "deep freezer dah sampai"

echah's heart and soul on 12:38 PM said...

akak, nak tnye ... sy pnah trbace entry akak sal ipad tu.. akak beli online kan??? sy nk taw brape lame mase penghantaran ipad tuh?? dan cara bayarannye camane plak??? harap akak boleh tolong mnjawab prsoalan sy ni.. thanks akak :)

puterikiut on 3:02 PM said...

echah's...shipping krg drp 2 mgg..pmt method via online transaction, credit card pun boleh... bkk kat apple malaysia..tp skrg nak beli trs kt kedai pun dah byk stock

Smiley on 4:14 PM said...

this one is cheaper than chest freezer..dah tu byk leh isi!
caiyok kak

echah's heart and soul on 11:34 PM said...

oh.. mcm tu.. akak, hrga online ngan kt kedai same je kan??? sy brminat ngan engraving jer.. hehe.. sbb tu nak beli online klu boleh..

puterikiut on 6:40 AM said...

echah's, yer sama jer..bonusnya kat engraving tu :)

echah's heart and soul on 11:58 PM said...

thanks akak :)

echah's heart and soul on 3:41 PM said...

akak, nk tanye lagi... ipad online tu die punye shipment amik dr China ea??? tetibe confius, kot2 kene tipu ke,, al maklumla China kan bnyk barang local... huhu...
lgpon tak biase beli barang2 via online nih... ni la first time..

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez