Wednesday, January 5, 2011

persiapan sebelum ke sekolah



Hari nie hari ke-3 kakak ke sekolah.. hari yang mendebarkan sebab hari nie mama dah tak cuti.. kakak dan adik kena transit ke umah umi... saja nak share persiapan sebelum ke umah baby sitter..agak memeningkan.. bukan saja nak prepare barang anak2..barang mamanya pun banyak almaklumla cuti lama woo seminggu lebih.. so peralatan mama pun kena letak depan pintu..kalau tak ada yang tertinggal..

checklist persiapan kakak sebelum ke umah baby sitter :

1. baju sekolah kebangsaan siap dengan tudung, (name tag letak siap2 kat tudung, duit letak siap2 dlm poket)
2. bekal air minum
3. beg sekolah petang complete dengan stationeries
4. beg sekolah pagi pun kena complete dgn stationeries
5. baju semasa transit (tukar baju sbb takut kotor masa lunch kat umh ummi)
6. tuala
7. sikat/bedak


checklist mama sbl ke opis (lps cuti panjang)

1. telekung
2. breastpump & tools
3. stok novel (semasa mengepam)
4. baju nak pakai esok..


** dalam berhati-hati tu ada jugak yg mama tertinggal, benda penting lak tu..passcard

checklist Alesya ke PASTI

1. bekalan utk breakfast (dia makan dlm kereta atau kat umah ummi)
2. baju utk petang, (baju yg sesuai dgn ngaji/solat)
3. telekung
4. susu
5. beg sekolah & stationeries

checklist utk Adik Sara ke umah Mak Chaq (kakak mama)

1. susu perahan
2. tambahan diapers (kalau stok dah habis)
3. baju memang mak chaq dah simpan dan basuh siap2..


*** semua barang ni akan letak siap2 depan pintu ataupun isi siap2 letak dlm bonet to ensure esok boleh bertolak kol 6.30...

nampak mcm simple tapi agak pening mamanya nak cari satu per satu benda2 nie.. itupun baju sekolah sume dah iron siap2 weekend.. CHALLENGE MAMA!!!!


4 comments on "persiapan sebelum ke sekolah"

Ealyie on 1:05 PM said...

huhuhuhuhuh..
panjang berjela to-do-list ko Nieta wehhh.. :)
fitamssss... heh!
Tapi mmg la kan, makin ramai anak, makin pjg listnya.. Ely yg 2 pon kdg ada je yang lupa..

puterikiut on 1:17 PM said...

hahahah jangan fitamsss lagi Ely..takpe challenge tu.. hehehe

Farra on 5:22 PM said...

eh kak!! sapa kata simple...mau pengsan dibuatnya kan kan???

caiyokk! we can do it! ihiks

ni sy lom pump lg, kalau dh pump mmg lg haru biru, mmg 1 BP letak je kat opis senang

puterikiut on 9:34 PM said...

farra.. ya betul mmg hampir2 pengsan dah.. apetah lagi naik turun tangga amik barang...

pump tu mmg akak tinggal kat opis..tapi ni sbb cuti panjang & training..

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez