Friday, December 31, 2010

Siap!! esok sekolah yeaaaa


Esok kakak akan mula sesi orientasi Tahun 1.. kami hantar ke sekolah Kinrara Seksyen 1.. sekolah kat dalam taman nie dah siap tpi sbb dah last minute, nak elakkan kelam kabut proceed je kakak ke sekolah nie..
Mama doakan kakak berjaya.. belajar pandai-pandai ya kakak.. :)



atas permintaan kakak nak bergambar dengan baju sekolah yg dah siap digosok oleh si mama..

beg sekolah purple utk sekolah agama, beg sekolah pink untuk sekolah kebangsaan..
almaklumla kakak kami nak tinggalkan di umah baby sitter utk transit..so tanak kelam kabut ataupun konpius better sediakan 2 bj beg..





baju sekolah kebangsaan ada 5 pasang, sekolah agama 2 pasang.. yg hujung tu sekolah tadika adik.. sesat kat situ..hehe














uniform sekolah kitorang pelbagaikan brand.. darpada yg mahal sampai yg murah.. sebab tak ada pengalaman beli uniform lagi, so taktau mana yg sesuai dengan kakak.. list harga kat bwh nie untuk rujukan sendiri thn dpn.. hehe

1. kiko baju & kain (RM55.80)
2. canggih baju & kain (RM42.80)
3. Unggul baju (RM12.99), kain sekolah agama Canggih
4. School baju (RM14.99), kain sekolah agama Canggih
5. 2 pasang baju yg ditempah, kain di Jackel jenama Canggih, tak igt dah semeter berapa, tapi upah sepasang RM20

Untuk sekolah kebangsaan dini akan bersekolah petang, dan sekolah agama sesi pagi.. kitorang akan hantar kakak ke umah baby sitter kol 6.30, dan akan naik bas sekolah ke sekolah agama..lepas tu transit umah baby sitter dan ke sekolah kebangsaan.. petang papa akan tunggu di rumah uruskan homework dan ngaji kakak..

mama doa sangat2 semuanya dipermudahkan.. harap2 kakak akan mudah adapt dengan dunia sekolah baru.. setakat hari nie mmg tak ada kwn2 tadika dulu yg pegi sekolah tu.. majority ke sekolah bkt Jalil/ Taman U... huhuhu..kakak kena survive ok cari kwn2 baru... insyaAllah.. yakin boleh ye kakak.. :)

1 comments on "Siap!! esok sekolah yeaaaa"

CT on 2:00 PM said...

menarik ni buat guide anisah nak masuk sekolah nanti...:)

besar dah anak dara nieta..:)

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez