Monday, April 16, 2007

update !








alesya : sekarang si adik dah mula mengangkat punggung nak merangkak pulak.. mulut pun dah kuat membebel mamamamama (sampai si kakak tiru2).. alesya nie leh tahan kuat membebel.. kadang2 dia bebel sbb mama atau sapa tak angkat dia... pastu kalau diangkat baru la diam.. hehe..
berat die sekarang 5.7kg.. dah tunjuk tanda2 nak makan.. tunggu bulan depan mama bagi adik makan ek.. sekarang minum susu dulu ek... si alesya nie sangat suka sengih bila diagah.. tapi dengan org yg dia kenal dan nampak hari2 ja.. kalau org yg dia tak kenal jgnkan senyum..kalau didukung terus nangis... oo adik pandai memilih yer..

ardini : si kakak pulak dah makin membesar dan makin 'matured'... kadang2 tergelak sorang2 bila tgk perangai dia.. cth nya hari tu aku sakit perut..pastu dia terdengar aku ngadu kat papa.. terus dia gi ambik botol minyak angin.. dan gosok kat perut aku.. dini ni pantang sakit skit mmg cepat2 dia gi cari ubat.. (minyak angin) .. kadang2 sian gak.. sbb dia terlalu berdikari.. kalau dia jatuh..sambil nangis tu dia gi cari ubat pastu sapu sendiri.. agaknya semua anak sulung perempuan mcm ni.. very independent.. takpe lepas ni leh la tlg mama jaga adik pulak..hehe..





p/s : for more pics gi sini

2 comments on "update !"

Anonymous said...

independent betul ek kakak dini ni yer nita..
kalau anak su yg sulung tu..kalau jatuh je, mesti die carik ummi die sambil nangis and mintak ubat..anak laki lain sket kot...manja sket...hehe..

alesya pun blom mkn lagik ek..balqis pon blom lg...bln depan baru su nak bg makan...hehe..nanti kongsi2 la resepi makanan alesya ek..bleh su try plaks..

balqis skang ni dah 6.7kg..dah bulat mukenyer..

ok go adik alesya...cepat betul nak merangkak...

-su-

puterikiut on 12:23 PM said...

su... kakak nieta (yg jaga alesya) dah start bagi nestum cair kat alesya..sbb dier lapar sgt..nampak ke org makan die pun nak makan.. abis digigit2 semua jari2.. kitorang buat cair2 bagi dengan botol.. :)

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez