Monday, November 20, 2006

minggu ke-38


masih ade lagi..hehehe.. tapi penyakit M tu memang takyah cakap la.. hari nie ade Internal Quality Audit lak.. tapi so far takde la bz sgt..majority file aku dah subcon ke staf2...hehhehe...

weekend lps byk gak open house last2 minute2 ni.. kat surau umah pun buat jamuan Aidilfitri.. pastu plannye nak gi openhouse umah ofismate kat kajang.. dah siap print map dah..tgk2 hujan la pulak.. bile hujan tu pafam2 la.. nak kuar umah pun leceh.. si Dini pun sedap je tido..sian nak kacau..

sabtu kitorang gi sogo.. saje nak habiskan voucher.. sbb due date vocher tu 25 dec nie... voucher dpt rm50 je tapi faham2 la kalau dah gi shopping tu.. bertuah la kalau tak topup sendiri.. lain yg plan nak beli lain yg dibelinya.. plannye nak beli baju raya haji utk baby.. tapi last2 byk lagi benda yg dibeli.. bukannye ape.. walaupun raya haji nnt masih di dlm pantang.. tapi kitorang plan nak buat kenduri akikah sekali dengan kenduri berkhatan anak sedara.. masa kakak dulu kitorang agih2kan je daging kambing tu...

last week gi checkup dr cakap baby dah 2.55kg.. fuh lega rasanya.. kire dah melebihi berat minimum.. tak sabar la rasanya.. pastu ditambah pulak dengan sorang opismate yg baru je start keje hari nie.. sonok dengar cite2 die psl baby.. tapi takut pun ade bile mengingatkan nasib aku nanti mcm mana.. kalau boleh nak la secara normal.. dapat breastfeed semaksimum mungkin.. tapi kita cuma merancang..

barang2 sume dah kat dlm keta dah.. memang bersiap sedia saja..kalau dah ada tanda2 boleh terus ke hospital.. harap2 dapat gunakan breast pump yang hubby hadiahkan tu semaksimum mungkin.. nak jadi mcm kawan2 yg lain gak...

minggu nie insyaAllah aku ada 3 hari bekerja.. lepas tu khamis amik cuti sbb nak hantar tok gi mekah..pastu jumaat lak ambik mc sbb check up.. pastu dr kata dah boleh start mcm mulai next week.. yahoo!!! nak lepak umah kakak je.. biase la tu umah kedua aku.. kalau tak singgah umah dia 1 hari memang tak sah..almaklum la dini pun kat situ.. insyaAllah adik Dini nanti pun akak yang nak jaga.. mesti dini selalu gi tgk2 nanti... hehehhe

ok jumpe lagi... doakan yang terbaik k.. :)

4 comments on "minggu ke-38"

Anonymous said...

ingatkan nita dah bersalin...

bestnyer nita dah nak start mc..hehe..su ni nak mintak mc slalu je rase serba salah..hehe..baik la plaks kan..mc punyer la byk lagik..kalo bleh carry forward mc syok tuh..hehe..

su baru je skali mintak mc ngan doc last friday...friday ni checkup lagik n ingat nak mintak mc la...next week tgk la..kalo doc offer nak kasi mc, nak gak amik...eheheh...

berdebar2 kan rase hati ni...
berat baby last week baru 2.8kg..doc kate bleh besar lagik and ade potensi lebih besar dr yg first...
semuanya ketentuan tuhan kan..

anyway, gud luck k...semoga selamat semuanya...insyaAllah...
take care..

-su-

puterikiut on 10:12 AM said...

dulu masa dini tak sempat nak mc.. so kali nie rasanya nak la jugak rasa mc.. lagipun esok mak mertua dah dtg..so kalau mc leh dok umah rileks2.. hehe
bukan ape kalau dtg keje .. faham2 la hujung thn nie.. nnt stress bertambah.. inipun tgh sarat2 kena siapkan audit gak.. lagipun dah DR tu memang pemurah dgn mc.. kwn2 yg bersalin dgn dia pun mmg sume dpt mcm awal sbb dpt berehat..

ooo baby su dah besar ek.. memang org kata selalunya 2nd baby akan lebih besar dari 1st baby.. :)

mardhiah12 on 3:17 PM said...

heh, ok la tu, saya dua2 anak 36 minggu dah kluar. tak sabar nak tgk dunia. tak sempat nak merasa mc panjang2

farradasmiley on 2:02 PM said...

my 2nd baby mmg besar lg dr yg 1st
saya pon dapat MC seminggu haritu tapi tak sempat guna dah bersalin :)
k. nita selamat bersalin ok..have a nice pantang period! ;) eh dh nampak baby ape ker? bersalin kat SJMC gak eh?

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez