Monday, September 5, 2005

karnival tv3..


isnin datang lagi.. hehehe

semalam kami sekeluarga ke Karnival TV3 kat Bukit Jalil.. kebetulan dah dkt dengan umah kami kat Tmn Puncak Jalil.. so teringin jugak nak pergi jenguk apa yg ada sbb selama nie tgk kat tv kat tempat2 lain mcm menarik.. kami bertolak lebih kurang pukul 10 pagi ... time tu dah ramai gila org.. keter dah byk.. alamak mcm mana nak parking nie.. last2 kitorang u-turn dan parking kat stesen LRT Sri Petaling.. haaa ok jugak.. sbb dini pun tak pernah naik lrt.. boleh la bwk dini naik lrt kan.. lagipun tak payah nak berasak2 parking kat area stadium tu.. (actually jarak Sri Petaling ke stadium boleh jln kaki je...tak sempat panas punggung dah sampai..heheh) tapi sbb nak jimatkan tenaga dan dan bwk dini naik lrt ok la kan.. dini punye la excited.. sibuk sungguh dia pandang sini sana .. byk benda baru agaknya.. sampai kan time kitorang nak ambik gambar pun dia still bz pandang sini sana..

bila sampai di Bkt Jalil mmg dah ramai org.. panas pun dah terasa.. alamak nyesal pulak tak turun kan payung tadi.. ada mcm2 gerai.. antara booth yg kitorang singgah...

Booth karangkraf .. best gak sbb lepas isi survey derang bagi free magazine.. so kalau 2 borang..dptlah 2 magazine..hehhe

Booth Ahadiat Akashah.. sebenarnye aku nie salah sorang drp peminat setia Ahadiat.. sejak sekolah lagi.. dulu selalu gi state library kat kampung baca buku2 Ahadiat.. (state library tu sebelah ayah punye office..so tiap2 ptg boleh ikut ayah gi pinjam buku) byk buku ahadiat yg aku beli buat collections (boleh dikatakan semua).. dan antara yg aku suka budak setan .. pastu bila masuk universiti Ahadiat compile kan semua buku budak setan jadik Lagenda Budak Setan.. time tu berkira gak nak beli sbb agak mahal la.. RM30.. scholar lak tak masuk lagi.. hehehe.. tapi minat punye psl.. aku betul2 sayang nak habiskan buku tu (agak tebal)..sbb kalau dah habis nanti habis la citer Kashah.. (watak Budak Setan).. mmg aku menghayati gila citer tu.. sampai aku nangis bila Ayu meninggal.. sbb kesian kan Kashah.. Pastu ade sambungan.. Katerina.. tapi lepas Katerina, citer Ahadiat kurang menyengat.. dan semalam bila di gerai tu... rupanya Ahadiat ada keluarkan buku baru sambungan Budak Setan & Katerina.. Lagenda Berakhir.. RM19..belum ada di Kedai Buku.. Wahhh begitu excited aku.. Tapi sayangnya time tu Ahadiat tak ada.. kalau tak boleh la mintak autograf dan ambik gambar..hehehe..

Booth Ayam brand.. isi form boleh dapat pelapik meja..

Booth Cerekarama.. sempat ambil gambar Ako Mustafa dengan Eizlan Yusof.. (nanti upload kat Fotopages)

Booth Buletin Utama sempat ambil gambar Fadzil Mohd Rais.. dan sorang lagi lady sebelah Fadzil.. tak tau nama

Booth Maybank my hubby isi borang credit card sbb dpt 3 yrs free annual fees


Booth Anti Dadah
sempat tgk video mcm mana pesalah undang2 disebat.. MasyaAllah ngerinyer... sakitttt

Booth JAS ada open Quiz.. siapa boleh jwb dpt souviner JAS mcm payung.. beg.. byk gak la hadiahnye.. tapi aku cuma dpt memo pad..hehehe

Booth METRObeli suratkhabar..pastu dpt sekotak tisu..pastu dpt kupon putar roda.. segan gak nak putar time tu sbb kena beratur panjang.. lagipun majority dpt tisu.. grand prize beg.. tapi dah rezeki aku dapat beg.. hehehe


Booth zoo
sempat bergambar..

booth2 lain tu kami cuma lalu dan tgk2 skit je.. sbb hari makin panas.. dan org makin ramai.. cuma dengar dkt pentas utama derang tgh melelong brg2 personal personality2 mcm Hanc Isaac.. Adibah Noor.. utk didermakan ke Tabung Bersamamu..

sebelum balik lagi sekali aku lalu dpn booth Ahadiat dengan harapan dia dah dtg booth.. rupanya dia masih di pentas utama.. tak pe la tak der rezeki nak tgk muka dia dari dekat..

2 comments on "karnival tv3.."

ummi_athirah on 10:44 AM said...

topik lari dr tajuk.

dah beli gerber? heinz pun ada jugak tp takde cop halal.

akak kalo tempat ramai2 org cam karnival tu mmg surrender.

kti.

puterikiut on 1:59 PM said...

hahahha nie lari dari tajuk nie..
belum lagi.. selama nie beli gerber dlm kotak tu je.. hehe

ermmm Alhamdulillah kalau gi tempat ramai2 mcm tu letak dini dlm pocket kangaroo tu.. kalau letak dlm stroller mmg dier taknak..

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez