Monday, August 27, 2007

si adik dan si kakak


dah lama tak update..sorry la kepada sape2 yang singgah tu... tak tau nape mood kureng skit nak update..padahal byk citer tapi tak tau mcm mana nak mengarang... so diringkaskan ini gambar terbaru alesya.. sekarang dah masuk 9 bulan.. tapi minggu ni dia kurang sihat..demam dan selsema...makan pun kurang..sian adik.. progress adik sekarang ni dah pandai berdiri sendiri dan 'mendarat' sendiri..hehe.. gigi dah ader 4 batang.. 2 bawah, 2 atas...

si kakak pulak dah makin petah bercakap...mcm2 soalan dia tanya.. terutamanya time dlm keter... contohnya kalau pagi2 lalu kat kinrara tu dia tanya... "mama, bila giant ni nak buka?" hehe tak sabar betul dia nak pegi giant tu... at last dapat jugak pegi masa weekend hari tu.. dapat la hadiah basikal dari mama..sbb dah lama dia nak basikal.. sbl ni basikal main2 tu ader la.. ni dah makin tinggi boleh la naik basikal betul..dia pun dengan gigihnya berlatih... dan Alhamdulillah dah pandai.. siap round2 satu rumah sambil announce kat kitorang.. "tgk dini dah pandai kan"... so ini la gambar si kakak dan basikal barunye .. :)

8 comments on "si adik dan si kakak"

zuraimah on 12:19 PM said...

Salam.
Hi nieta...lama x jengah blog....waaa syoknye dua princess dah grown up....
Org pun sama la malas dah nak update blog..update FP aje...:)

puterikiut on 8:16 AM said...

salam,
thanks sbb singgah sini...takpe nnt jgn lupe update apa yang patut ek...

siku|at on 5:13 PM said...

akak.. budak duorang nih serupe lerr.. heheheh

puterikiut on 8:02 AM said...

sikulat : serupe ke? akak rase lain je, tgk rambut pun dah lain hehe...

yatipruzz on 3:16 PM said...

muka sama la kak! comel je dedua...cepatnye alesya dah besar eh :)

puterikiut on 3:26 PM said...

muka sama ek?yer la tak banyak ade la skit2 kot... :)

su on 10:50 AM said...

cepatnyer alesya tumbuh gigi..balqis blom ade gigi..mmg spesis tumbuh gigi lewat..hehe..same cam abg die dulu..lepas sethn baru gigi nak kuar....heheh..

comelnyer alesya...still fully bf lagi ker nita?

puterikiut on 11:04 AM said...

hai su.. lama tak dengar citer... a'ah alesya boleh tahan cepat lebih kurang kakak dulu..ermm kat atas tu dah nak tumbuh lagi tgk.. lepas ni jd 6.. tapi demam pun kerap sbb sakit nak tumbuh gigi..dah tak bf dah su..dia tanak..

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez