Monday, October 9, 2006

update weekend


Weekend kali nie memang penuh betul jadual kitorang.. pagi sabtu gi checkup di SJMC.. spt dijangkakan Dr tak kasik aku berpuasa penuh memandangkan berat badan turun sedikit.. alamak nampaknya terpaksa la selang seli mcm nie.. risau gak takut baby tak cukup zat.. petang lak gi IOI mall beli hadiah birthday utk Dini..

balik dari giant dan IOI kitorang start activity memasak.. sbb dah muak nak makan lauk pasar ramadhan.. walaupun letih dan dah lambat syukur sempat siapkan makanan berbuka dan juadah yg simple.. hubby masak bubur lambuk.. aku lak sediakan juadah puding Aiskrim pelangi.. ingat nak buat cupcakes terus..tapi dah tak sempat.. nampaknya terpaksa sambung aktiviti di lain waktu..

malam aku start eksperimen cupcakes.. semangat habis pergi Giant siang tadi beli bahan2 keperluan.. hubby dah janji kalau tak sedap pun dia akan makan.. (risau nie takut cupcakes tak menjadi)..

Si Dini lak terpaksa menonton dari jauh.. si Mama dah blocked dapur awal2 lagi sebab tau Dini nie tersangat la rajin nak membantu.. bukannya taknak kasik..tapi memang bahaya bila dipikirkan oven yang panas.. eee tak sanggup.. so resultnye gambar2 kat bawah nie.. kalau ditanya sedap ke tak? so far aku dah bagi kat family kakak.. derang kate sedap dan siap mintak resepi..cuma derang complain cupcakes tu kecik mcm tuan yg buat jugak.. ok la kot kan? hubby pun kata sedap dah nak habis dah 1 balang.. cuma aku tersilap beli cup.. terbeli cup yang paling kecik.. (sebenarnye cup besar dah habis kat Giant tu).. so tak boleh isi banyak2..separuh cup pun naik sampai melimpah.. so lepas nie kalau nak buat lagi kena beli cup besar skit ataupun tak boleh isi banyak2...

Ahad lak kitorang ke Jln TAR nak cari baju melayu papa dan baju kurung Dini.. Thanks hubby sbb hadiahkan busana raya tu... so thn nie kitorang 1 set kuning.. :)Penat habis bayangkan dari kol 11 sampai kol 4 kat KL.. ditambah dengan orang yang sangat sangat ramai.. last2 petang je semua terbongkang tido.. sib baik hubby sempat siapkan sambal serai daging.. tq abang.. love u.. :)






p/s : pagi tadi first time dengar lagu raya kat radio.. terasa sedih lak dengar lagu Cahaya Aidlilfitri Black Dog Bone tu...

6 comments on "update weekend"

Anonymous said...

byk ker berat turun nita?
su turun sekg je mase last checkup sbtu hr tu..tp doc tade cakap ape2 pun..
so continue posa cam biase..
hopefully ok la kot ek..tp vitamin mmg makan cam biase la jugak sbb takut tak cukup zat kan...

vitamin nita mkn tak?
nita tak byk mkn kot...
dah org nyer kecik..tgk dlm gambo pun anmpak perut cam kecik jer..

skang checkup baper minggu sekali?
baby dah baper kg?

-su-

puterikiut on 4:00 PM said...

a'ah memang kecik pun.. DR pun cakap ala kecik nye baby u.. tapi tu b4 scan la.. mula tu risau gak.. pastu bile scan Alhamdulillah baby nieta 1.4++kg suppose 1.5++kg kire ok la kan.. DR cakap ikut genetik jugak.. pastu berat baby memang naik sbl tu 1.1++kg.. cuma berat nieta yg turun 1/2 kg.. itupun DR dah pesan fasting in alternate day.. risau berat tak naik2 pulak.. sbb nieta memang dah kurus.. so nieta pilih la hari mana yg rasa tak larat nieta akan bukak..tapi taknak la byk hari sgt nnt tak larat nak ganti..berat baby su berape dah?

Anonymous said...

genetik tu nita..
baby su last week checkup dah 1.8kg..doc kate normal..bace dlm website mmg besar sikit la...suppose dlm 1.7kg...tp anak su yg first hr tu pun lahir 3.15kg..

berat su pun turun 1 kg..mungkin sbb doc tgk berat baby ok kot..sbb tu die tak cakap ape2..tp die soh jumpe die lagik hr sabtu depan before cuti raye..hopefully berat baby naik lagik..heheh...

wokeh..anyway take care...

-su-

puterikiut on 5:04 PM said...

wah besar jugak baby su ek.. next checup up rabu nie sbl raya.. suppose sabtu gak tapi mintak diawalkan.. baby nieta yg first pun cuma 2.51kg..biasa la ikut mamanya.. hehe

farradasmiley on 9:04 AM said...

K. Nita!
Selamat hari Raya..lama giler tak baca blog u coz sy tgh bz giler
Eh dah scan baby nampak boy or girl..jalan bebaik k
Wah theme colour kuning..as usual kami mmg tade theme kaler
Jemputla raya ke rumah ok

Apa biskut yg dlm cup tu?? Kasi la resipi

puterikiut on 9:10 AM said...

fara..selamat hari raya jugak :)

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez