Monday, June 13, 2005

dah lama tak update


wahhh..lama jugak tak update blog nie.. bz skit semenjak dua menjak nie.. so byk event yg menarik dah tetinggal..

28 May 2005 : balik perlis.. first time bwk dini naik flight.. tapi letih jugak sbb kena bangun awal..flight kol 8.30 am..so b4 subuh dah kena betolak dari umah.. sib baik ada bang mie..my brother-in-law.. bila kat atas flight dini ok jer.. sibuk main dgn kawan baru(boy) kat dpn.. kawan baru tu siap nangis2 sbb nak bangun and 'sembang' ngan dini.. dini lak seperti biasa..active sungguh melompat-lombat mengagah 'abang' kat dpn tu... tapi part yg tak bestnya.. bila nak landing.. dini nangis sangat2 sbb telinga dier dah sakit.. tak tahan tekanan.. aku pun takde experience bwk baby naik flight..tak expect la dia nak nangis.. sbb dini nie jenis yg agak tough.. kalau tak sakit betul2 dia takkan nangis.. Alhamdulillah so far kalau setakat terantuk ke..jatuh ke kalau tak sakit dier tak nangis.. agaknya mama dier active dan berdikari time pregnant dulu....almaklum la papa dier jauh di sabah time tu...

bebalik kepada citer nangis kat dlm flight tadi... sepatutnya sbl landing aku kena bagi dier minum susu or air or mkn something.. so dier boleh telan air liur dan atasi tekanan tu.. sian dini.. takpe la lain kali mama ngan papa tunggu dini besar skit baru kiter naik flight lagi yer...

time balik aku dah cuak gile.. stewardess tu pun siap tanya nie first time ke bwk baby sbb dier takut dini tak tahan tekanan nanti.. bile dini dah start merengek (campo ngantuk almaklumla bangun awal pagi).. papa terus dukung jalan2 sampai kat blkg.. Alhamdulillah ok..


04 Jun 2005
: balik pahang plak.. kebetulan time kitorang plan nak balik kg ada kenduri jiran sblh umah.. kwn my hubby.. so dpt la jugak tolong2 mana yg patut..makan lauk kenduri pahang sedap jugak.. tapi specialnyer balik pahang nie dapat mkn ikan patin goreng.. sedap nyerrr...

10 Jun 2005 : pindah rumah.. preparation nak pindah umah nie kami buat skit2.. kebetulan time tu cuti sekolah.. so dpt la my hubby tolong apa yg patut.. dari vista lavender pindah ke taman puncak jalil.. dah alang2 kontrak habis.. lagipun kitorang dah lama nak pindah ke umah teres.. sbb senang nak basuh keter.... senang nak parking.. senang nak tanam pokok.. dan bilik pun byk.. (dpt la aku tambah lagi perabot2 kayu jati idaman..) hehhe...

12 Jun 2005 : hari last di vista lavender... sedih rasanya nak tinggal kan vista lavender nie.. dah setahun aku kat sini.. banyak kenangan pahit manis di sini.. sentimental pulak rasanya bila nak keluar dari umah nie..

2 comments on "dah lama tak update"

Anonymous said...

yep you're right. kalo bawak baby naik plane bg dia minum susu masa nak landing or bila rasa cam telinga jadi bingit. for toddlers they usually bagi gegula to suck. but just bawak je lah, jez in case tak leh dapat atas plane.

kti

puterikiut on 2:36 PM said...

tq kti..lps nie tau dah mcm mana nak buat.. tapi maybe tunggu dini besar skit.. time tu dier dah pandai nak telan air liur..hehehe

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez