Wednesday, October 19, 2011

Projek Photobook 1 Malam


Memang dari dulu kalau siapa yg kenal rapat, daku mmg la tersangat suka kan apa2 yg berkaitan dengan gambar..tak kira la samada bergambar..ambik gambar org..tgk gambar sendiri..ataupun edit gambar.. teknologi sekarang ni kan bertambah canggih..kalau dulu kita cuma boleh print gambar menggunakan filem..waktu tu suspens je cantik ke 36 keping gambar tu (1 gulung filem biasanya 36keping gambar)waktu tu nak tak nak mmg kena 'cuci' semua.. lepas tu beralih ke teknologi digital.. haa ambik la gambar berapa juta pun.. nak print boleh pilih-pilih.. lepas teknologi digital beralih kepada scrapbooking.. sonok betul nak berscrapbook.. dengan pilihan element yg creative..ada yg free ada yg perlu dibeli.. sekarang ni teknologi yang tgh top pastinya photobooking.. dulu pun ada tapi dulu mahal..gambar kawen aje yang mampu buat photobook.. (wpun zaman makcik lom ada trend tu).. mcm dah tua sgt dah ek..




ok la sbnrnya nak cite psl projek 2 hari ni.. berphotobooking.. sebelum ni mmg ada tgk blog kawan2 n status kawan2 di fb.. tapi masa tu mcm tak berani nak mencuba.. takut tak cukup creative.. pastu tiba2 hati terbuka nak kumpulkan koleksi gambar2 bermula drp Dini kecik sehingga sekarang (Dini dah 7 thn).. campur dengan gambar adik2 dan percutian sepanjang tahun,.. jd kita boleh la namakan konsep caca marba.. almaklumla ni 1st time berpb.. jadi belum ada tema specifik..kalau ada budget lebih nnt ingat nak try buat setiap sorang anak2 ada pb masing2.. tapi kena kumpul semua gambar2 drp kecik sampai bsr la kan..insyaAllah..


jadi ini la dia dipersembahkan hasil sengkang mata mama sanggup tak pegi lunch (lunch kat dpn lappy je), tgk Cinta Elisa pun sambil buat pb.. hehe.. sbb tak sabau nak siapkan pb ni.. boleh dinamakan projek 1 hari ni.. hehehe... photobook medium potrait 8x11..

































rasanya dah 95% siap..cuma nak tambah wording.. tak sabar nak submit & tunggu kehadiran abg poslaju..hehe

6 comments on "Projek Photobook 1 Malam"

sikul@t on 10:07 AM said...

chaiyok chaiyok.. ! .. nnt share gambar dah siap yek..

puterikiut on 4:02 PM said...

tq semah :) akak dah submit order..

Anonymous said...

mcm mana you dapat background dan scrapbooking kind of accessories? Lepas tu, bila you letak gambar kat smaller pic box, gambar akan lari tka, maksudnya belah tepi kiri gambar je appear bila kita resize the pic box. Terima kasih yea...

puterikiut on 12:45 PM said...

Anonymous, background mmg ada kat template, I download banyak2 pastu import scrapbook.. :)

Farra on 10:51 PM said...

i'm doing it tooo

yangyuyu on 1:30 PM said...

http://bamyuyu.blogspot.com/2011/12/ladies-photographer-giveaway.html

jom join GA

hadiah photobook, cash dan besarkan gambar

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez