Wednesday, June 22, 2011

jalan-jalan ke The Mines & Read Malaysia 2011


nie memang N3 basi nie.. tapi takpe la kan better late than never..hehe..


actually bawak derang ke Read Malaysia ni tak ada dlm agenda cuti sekolah.. tapi disebabkan The Mines ni bukannya jauh pun dgn rumah.. 15 -20 minit je pun.. apa salahnya alang2 tak tau nak jalan mana tu kitorang bwk derang tgk2 fish2 veteran kat tasik/lombong tu kan..


tapi sayangnya Mines W*onderland dah tutup ek..tingat masa belajar kat uni dulu situ la shopping complex yang paling dkt nak jalan2 weekend..almaklumla naik bas.. bukannya ada transport sendiri time tu..mama penah gak sekali masuk dalam Mines W*onderand tu.. best gak dapat tgk musical fountain warna warni.. naik tram.. naik bot.. tak sangka dah tutup sekarang ye..


ok citer psl bwk derang gi The Mines kan.. kitorang jalan2 aje.. sambil pusing2 cari kat mana la exhibition centre yang ada Read Malaysia tu.. tak jumpe pun.. tanya guard kat situ pun dia tak tau.. aduhhh bikin mama panas je dgn mamat bangla ni.. apa guna jadi security kat situ tanya pun tak tau..


last2 pusing punya pusing rupanya exhibition hall dia kat luar shopping complex tu..bangunan lain la pulak..


kitorang tak beli apa pun.. sbb tak byk buku melayu.. lebih kepada exhibitor buku2 cina.. agak mengecewakan la...wpun ada la sikit publisher melayu.. tapi tak sebanyak pesta2 buku lain..


habis pusing2 situ kitorang terus balik sbb haripun nak hujan..si kakak dgn adik dah ngantuk2.. tapi nak makan kfc..so otw balik umah singgah giant jap beli kfc.. sekian, terima kasih..


next N3 nak citer psl cuti2 gi penang.. :)




























tgk tu sume dah moody sbb ngantuk..

2 comments on "jalan-jalan ke The Mines & Read Malaysia 2011"

y@tipruzz on 2:32 AM said...

kitorang pon frustrated ngan read mesia kali ni...more to chinese isk iskkk

kitoarng skang suke gi mines sbb ade sweet chat cafe...n kids suke tgk fish gemoks2 tu :)

puterikiut on 8:38 AM said...

yati...kannnn... sungguh frust.. rasa mcm tanak pegi dah..

Archive

 

:: {^_~} catatan mama :: v1 Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez